- Skulle lage radioaktiv bombe

Foto: EPA

- Litvinenko kom i kontakt med polonium som skulle brukes til å lage en radioaktiv bombe.

01.12.06 08:52

Den russiske offiseren Maksim Sjingarkin mener teorien om at den russiske eksspionen Litvinenko ble forgiftet på restaurant må være gale.

Se TV 2 Nyhetene her

Han mener den mest logiske forklaringen er at Litvenko var i kontakt med polonium før besøket på Sushi-resturanten. Og at store mengder av stoffet fremdeles finnes et eller annet sted i London.

- Polonium er ikke et våpen som kan brukes eksklusivt og kirurgisk. Det ville skadet alle mennesker som var i nærheten. Litvinenko fikk den dødelige dosen fordi han omgikk folk som drev med fremstilling av bombe, sier han til TV 2 Nyhetene.

Ekspert
Sjingarkin har i ti år har jobbet som offiser i organisasjonen med ansvar for alle russlands atomvåpen. Han har hatt mye å gjøre med det fryktede polonium 210.

Sjingarkin mener polonium ville være det perfekte våpen for såkalte skitne bomber, fordi det er ekstremt dødelig, vanskelig å oppdage, og forsvinner av seg selv etter en viss tid.

- Har flyktet
Det at polonium nå er oppdaget på to fly er et bevis på at folkene som var i ferd med å tilvirke bomben har flyktet, mener Sjingarkin.

Alexander Litvinenko obduseres i London fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.