NA24.no

- Skyskraperne vakler ikke

Sist oppdatert:
Nysalget har stoppet - Bjørvikautbyggerne setter sin lit til 2010.

- Vi skal bygge boliger og de kommer til å bli solgt. Det er det ingen tvil om, sier administrerende direktør i Oslo S Utvikling Paul Eirik Lødøen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 skrev denne uken av bråstansen i nyboligmarkedet og bremsen i eiendomsmarkedet kan legge Bjørvika-utbyggingen på is.

- Det er merkelig at han trekker frem et enkeltprosjekt på den måten, sier Lødøen.

Første boliger ferdig i 2010
Det var Per Jæger i Boligprodusentenes Forening som mente at slik store prosjekter kan lide nå når folk ikke lenger er interessert i å kjøpe nye leiligheter.

Les: Bjørvika legges på is

Han hevder at utbygger trenger 80-100.000 kroner per kvadratmeter i dagens marked for at de skal lønne seg å bygge boliger.

- Det får være hans estimat. Vi har våre estimater, sier Lødøen. Men disse holder han tett til brystet en stund til.

De første Bjørvika-boligene kommer i tilknytning til KLP-bygget og vil stå ferdig samtidig med kontorbygget påsken 2010. Det bygges 53 enheter her. Totalt skal det bygges rundt 500 leiligheter i tilknytning til Barcode. Det er en tidel av leilighetene som totalt skal bygges i Bjørvika.

Litt opp og litt ned
- Vi har respekt for markedet, men alle vet at det beveger seg litt den ene og litt den andre veien i eiendom. Vi jobber med dem som er langsiktige, sier Lødøen.

Han sier de har blitt kontaktet av mange som er interessert i å kjøpe bolig i Bjørvika.

Men ikke bare nyboligmarkedet har frosset. Også eiendomsmarkedet opplever byggebrems.

- Dette går i sykler. Vi har betydelig etterspørsel etter næringseiendom i Bjørvika, vi er meget trygge på at dette området er og vil bli attraktivt, sier Lødøen.

- Norges mest sentrale tomt
Price Waterhouse Coopers-bygget er allerede reist. KLP-bygget er startet og skal stå ferdig om to år. Visma-bygget skal ifølge Lødøen bygges som planlagt selv om Visma har leid seg inn i nye lokaler. Lødøen mener bygget skal stå ferdig om tre år.

Videre skal det bygges boliger og næring, Barcode-planen skal om kort tid være klar.

- Det finnes ingen tomter i Norge som er mer sentralt beliggende enn dette, sier Lødøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere