*Nettavisen* Økonomi.

- Slett alle bevis og skift navn

Foto: Privat

- Ikke la dem finne noe som de kan bruke mot deg.

11.06.13 16:08

I et nytt dokument i saken mot Waleed Ahmed avslører amerikanske påtalemyndigheter at nordmannen skal ha oppfordret sin partner til å slette alle bevis. Dette skal den 22-år gamle gutten gjort bak murene i Los Angeles Metropolitan Detention Center.

Ahmed har sittet varetektsfengslet siden slutten av september. Han er tatt for millionsvindel i USA.

- Ikke gå under jorden

- Slett alt sammen fra PC, telefon, annonser, alle meldinger du har med de svartingene i London (mottatt og sendt). Alle meldinger som har med penger å gjøre, samtaler med datteren til Facebook-Rolf. Slett, slett, slett alt, skriver Ahmed i en e-post den 3. juni.

Vet du noe om denne saken? Tips oss!

- Du må ikke gå under jorden, hold kontakten på e-post. Ber deg, mann! Ikke la dem finne noe som de kan bruke mot deg, fortsetter han i meldingen som altså ble sendt for litt over en uke siden.

Det er det amerikanske fengselet som har overvåket samtalene og utlevert dem til den amerikanske statsadvokaten. Meldingene er skrevet delvis på norsk, urdu og engelsk.

- Jeg er jo inne, bare la dem ta meg mer, det gjør ingen forskjell, skriver den unge mannen.

Fikk 150.000 kroner av Innovasjon Norge

Den unge gründeren skulle erobre verden. Med selskapet Grønt Norge skulle han utvikle og selge miljøvennlig teknologi.

Innovasjon Norge ga Grønt Norge 150.000 kroner i etablerertilskudd. Næringstopper, kongelige, politikere og media sto i kø for å hylle nordmannen.

LES OGSÅ: Derfor krever ikke staten pengene tilbake

I høst fikk eventyret en brå slutt. Waleed Ahmed ble tatt for millionsvindel i USA. Ahmed sitter fengslet i Los Angeles for å ha lurt en pengesterk investor til å betale 1,1 millioner dollar for enerett til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Rettigheter han skal ha diktet opp.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Statsadvokat Andrew Brown har tidligere fortalt til Nettavisen NA24 at Ahmed erklærte seg skyldig i begynnelsen av mars. Den maksimale strafferammen er 20 år, men i saken mot Ahmed la påtalemyndigheten først ned påstand om 63 måneder fengsel – altså 5 år og tre måneder, men den har siden blitt skjerpet.

Nå vil amerikanske myndigheter at Ahmed sitter i fengsel i seks år. Statsadvokaten mener Ahmed har hatt mange anledninger til å rydde opp, men at han ikke har gjort det.

- Når du er i N (red.anm. Norge), så gjør noe. Bytt navnet ditt i tilfelle. Vet at det er hardt, men fjern «ee» fra ditt fornavn og legg inn «i». Og fjern «KH» i etternavnet og legg inn Ahmed, ha, ha. Enkelt, skriver Ahmed i en melding den 1. juni 2013 til sin angivelige partner.

I andre meldinger omtaler også Waleed Ahmed veksling av verdipapir.

- En av dere drar til London og veksler verdipapirene, fordi jeg vil gi ham 20.000 dollar for noe jeg ikke kan fortelle dere om akkurat nå, skriver Ahmed.

Skal få hele verden til å skjelve

Waleed Ahmed har også hatt ulike samtaler på nettet. Disse vitner kanskje om en ung mann som ikke har gitt opp drømmen om å lykkes.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Olsen

- Ikke bekymre deg, vi fikser alt i denne verden. Din og min suksess venter. La meg komme ut og du vil se at hele verden vil begynne å skjelve. Bare se, min kjære. Du er jo min kjære. Først skal vi til Mexico sammen, så skal vi til Japan. Bare vent og se, står det i samtalen som er oversendt den amerikanske statsadvokaten.

Det er usikkert hvem denne meldingen er sendt til.

Vet du noe om denne saken? Tips oss!

I en annen melding oppgir også Waleed Ahmed at statsadvokaten kommer til «å ta flere folk». Det skal han ha fått vite igjennom sin forsvarer Humberto Diaz. Dokumentene avslører også at Ahmed skal ha vært i kontakt med et familiemedlem.

Tirsdag er det ventet domsavsigelse i saken.

LES OGSÅ: Nå har Waleed-saken blitt utsatt

Nettavisen NA24 har gjort gjentatte forsøk på å få kommentarer fra Waleed Ahmed og hans forsvarer.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.