*Nettavisen* Økonomi.

- Slipper ikke Thon av syne

Foto: (Scanpix/Montasje)

Petter Stordalen innrømmer at Olav Thon er konge.

02.10.09 14:51

Hotellkongen Olav Thon er dobbelt så stor som hotellknekt Petter Stordalen i Oslo.

-Inspirerende og krevende
I Norges hovedstad er Olav Thon hotellkongen. Han er dobbelt så stor med 15 hoteller og 2.646 rom som Petter Stordalen; med sine 1.412 rom fordelt på syv hoteller.

- I Oslo så skal det mye til før Petter Stordalen inntar tronen, sa administrerende direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels til NA24.

Stordalen ligger ikke på latsiden, og sier Oslo staves for ham som; m.u.l.i.g.h.e.t.e.r.

- Er Olav Thon konge i hotellmarkedet i Oslo?

- Olav Thon er konge på eiendom, og når det gjelder om han er konge vil jeg si det slik. Om vi hadde konkurrert i fjellheimen; så ser jeg ryggen hans foran meg. Inspirerende. Krevende. Men jeg slipper ham aldri av syne, sier Stordalen til NA24.

Stordalen har konkurrert med Olav Thon på kjøpesentre og hoteller i mange år.

Les også: Thon dobbelt så stor som Stordalen

Gardermoen i Oslo
Petter Stordalen mener at Oslo som hotellmarked er veldig viktig for Choice og Nordic. Men sier man ikke kan se hovedstaden isolert fra Gardermoen.

- På Gardermoen har vi under oppføring en gigant med blant annet Comfort hotell Runway og ombyggingen av Clarion hotell Gardermoen. Samlet et anlegg på 750 rom, sier han ubeskjedent, og legger til at dette anlegget vil være det største i Norge og åpnes i januar 2010.

Her blir det en multiarena og konferansekapasitet til to tusen samt 1.500 senger.

- Gardermoen er også en viktig del av Oslo-markedet, understreker han.

Olav Thon har to hoteller på Gardermoen med knappe 700 rom med sine to Thon Oslo Airport, og Thon Hoell Gardermoen. Det finnes ingen ekspansjonsplaner i Thon Gruppen på eksisterende eller nye anlegg for hotellkongen.

- Vi er klare for konkurranse, og det fantastiske er at mulighetene ligger rett utenfor trappene til vårt hovedkontor, sier Stordalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.