NA24.no

- Slipper unna fordi de var statsministre

Torstein Dahle mener Kjell Magne Bondevik og Gro Harlem Brundtland skånes på grunn av sine posisjoner.

- Jeg synes det er beklagelig at Økokrim har valgt å henlegge saken mot tre av de anmeldte, sier Torstein Dahle til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Det er de tre tidligere stortingspensjonistene Anders Tallerås, Magnus Stangeland og Thor-Eirik Gulbrandsen som nå mistenkes av Økokrim for bedrageri etter at de urettmessig skal ha fått for mye i pensjon. Samtidig er det besluttet at sakene mot Kjell Magne Bondevik, Gro Harlem Brundtland og Tore Austad blir henlagt.

- Opplagte saker
Dahle, som er leder for partiet Rødt, var den som anmeldte de seks stortingspensjonistene til Økokrim. Han er enig med Økokrim i at de tre som nå skal etterforskes bør nettopp det. Rødt-lederen mener de tre som nå etterforskes aspirerer til fengselsstraffer.

- Jeg er enig i at de tre som blir etterforsket er de mest opplagte å etterforske ettersom det er de groveste sakene. Etter min mening bør Talleraas ligge tynt an, sier Dahle til NA24.

Han sier samtidig at henleggelsene tyder på at det er stor forskjell på stortingsrepresentanter og vanlige folk.

- To av sakene som er henlagt involverer tidligere statsministre. Tror du det har hatt noe å si?

- Ja, det tror jeg. Terskelen for å reise tiltale mot samfunnstopper som dette er langt høyere enn for vanlige mennesker, det synes jeg dette vi nå ser beviser. Og sånn skal det ikke være, sier Dahle.

- Burde vært etterforsket
- Ut fra vanlig praksis burde de vært etterforsket. Hadde dette vært et forhold som var blitt avduket hos NAV eller folketrygden, og som involverte en vanlig trygdemottager ville det ikke vært noen tvil. I NAV-sammenheng fritas man ikke fra ansvar selv om man var i god tro, fortsetter partilederen.

Dahle sier til NA24 at han tror de aktuelle stortingspensjonistene har påberopt seg at det er en rekke uklarheter.

- Det har vært lagt vekt på uklarheter, blant annet skal enkelte ha klarert saken med administrasjonen på Stortinget. Men for det første fungerer ikke denne som en personalavdeling, og for det andre er den underordnet stortingsrepresentantene, sier Dahle.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere