*Nettavisen* Økonomi.

- Slutter med aksjehandel

Idar Vollvik slutter som turbotrader. Nå skal han bli sjef.

15.09.06 12:36

Idar Vollvik blir ny sjef for teknologiselskapet Dynapel. Selskapet har vært en av børsyndlingene til turbotraderen, etter at han solgte mobilselskapet Chess til svenske Teliasonera.

NA24 - din næringslivsavis

Dynapel leverer kameraer og videomoduler til sikkerhetsbransjen. Nå vil Vollvik at veksten til selskapet skal løftes kraftig.

- Jeg tar over et selskap i medvind. Vi har hatt en vekst på 35 til 40 prosent organisk. Det skal jeg helst slå, sier Vollvik til NA24.

Vollvik sitter selv på rundt 70 prosent av aksjene i selskapet.

Dropper turbotradingen
Vollvik sier til NA24 at han vil redusere sin meget aktive aksjehandling på Oslo Børs. På det meste hadde den kjente finansmannen over 1 milliard kroner eksponert i aksjemarkedet, med vekslende hell.

Vil du fortsatt handle aksjer?

- Nei, det vil det ikke være kapasitet til. Men du skal ikke se bort i fra at jeg handler litt i ny og ne, sier Vollvik til NA24.

Jobber fra Spania
Før sommeren flyttet den kjente finansmannen til Spania med hele familien. Det er også her han vil jobbe fra som sjef i Dynapel.

- Jeg skal jobbe fra Spania. Nå skal vi ut å hente folk, og har bransjefolk i kikkerten. Jeg er jo ikke fra denne bransjen, sier Vollvik, og han fortsetter:

- Som aksjonær har jeg blitt godt kjent med selskapet, og ser et enormt potensiale.

Vollvik fortseller at han skal jobbe med salg, markedsføring og oppbyggingen av et forhandlernett. Planen er å gå utradisjonelt til verks i Europa, for å få opp den nye forhandlerorganisasjonen.

- Det er akkurat det samme som jeg har jobbet med tidligere, men i større skala. Jeg kunne ikke tenkt meg å jobbet bare i Norge eller bare i Spania, sier Vollvik.

Glemte flaggingen
Tidligere i sommer innrømte Vollvik å ha brutt loven, da han glemte å flagge eierandelen sin i Dynapel.

LES OGSÅ: Vollvik glemte bort loven

Vollvik hadde da passert en eierandel på over to tredjedeler av alle aksjene i selskapet, og satt på rundt 70 prosent av aksjene i selskapet.

Oslo Børs oversendte saken til Kredittilsynet, som ennå ikke har avgjort saken.

Kjentfolk i Dynapel
Det er flere profilerte aksjeeiere i Dynapel.

Den tidligere skiløperen Ivar Formo sitter med rundt 1 prosent av aksjene. Formo er også å finne på eiersiden ved en rekke andre selskaper på Oslo Børs. Skikongen har dessuten fått med familien gjennom selskapet Ullevål Invest AS på å eie aksjer i Dynapel.

Finansmannen og investoren Haakon Sæter sitter med rundt 2,66 prosent.

Familien til den bergenske storinvestoren Berge Gerdt Larsen er også blant eierne i selskapet der Idar Vollvik nå blir sjef. De sitter med rundt 3,3 prosent gjennom selskapet Bernh. Larsen Holding AS.

Opticom-gründer Hans Gude Gudesen var med på å starte opp selskapet, og nå sitter tidligere Opticom-direktør og Fast-mann Ralph Carballal som en av de største eierne.

Dynapel Systems Inc. utvikler videoprodukter for overvåknings- og kringkastingsindustrien. Hovedproduktene er videobaserte sikkerhetsprodukter, redigeringsprogrammer og kompresjonsteknologi. Selskapet ble grunnlagt i 1992 og har hovedkontor i Fort Myers, Florida.

Dynapel har salgskontorer i New York, Los Angeles, München og Oslo, og markedsfører sine produkter gjennom et nettverk av representanter, distributører, systemintegratorer og OEM-leverandører.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.