- Snapchat i Dødens dal

Snapchat fikk en brutal børsdag i New York med en nedgang på over 13 prosent onsdag. 

Snapchat fikk en brutal børsdag i New York med en nedgang på over 13 prosent onsdag.  Foto: Bryan R. Smith (AFP)

Markedet reagerte svært negativ på at teknogigantens finansdirektør går av etter bare ni måneder i jobben.

16.01.19 22:46

Investeringsøkonom Mads Johannesen i meglerhuset Nordnet er bekymret på teknogiganten Snapchats vegne etter uroen rundt ledelsen og onsdagens brutale fall på børs. Aksjen falt umiddelbart over 12 prosent til 5,79 dollar ved børsåpning, og sluttet dagen ned 13,7 prosent til 5,64 dollar.

Det brutale fallet kommer etter at det ble kjent at finansdirektør Tim Stone går av ni måneder etter at han begynte i jobben. Det ble ikke oppgitt annen grunn til avgangen enn at han nå «vil forfølge andre interesser».

Snapchat mister brukere

- Snapchat har etter at Instagram og Facebook lanserte «stories» på sin plattform mistet stadig flere daglige brukere. Dette reflekteres også i aksjekursen som er ned nesten 60 prosent på ett år, kommenterer Johannesen overfor Nettavisen Økonomi.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet fulgte onsdagens børsdramatikk med stor spenning. 

- Selskapet befinner seg litt «Dødens dal» da Snapchat ikke tilbyr noe unikt i forhold til Instagram og Facebook, samtidig som at selskapet sliter med å tjene penger på reklamevirksomheten sin. Dette ser nok også toppledelsen og de har i tur og orden forlatt selskapet, sist i dag med Tim Stone. Selskapet er avhengig av å finne en ny forretningsmodell, som gjør at selskapet kan utnytte sin brukerbase til å generere positiv inntjening, noe som ser vanskeligere og vanskeligere ut gitt den sterke konkurransen, konkluderer han.

Full fest i bank

Storbanken Goldman Sacks opplevde en kursutvikling i helt andre enden av skalaen enn Snap Inc. onsdag. De la frem knallsterke kvartalstall og steg 9,54 prosent, den største oppgangen én enkelt dag siden finanskrisetider. Bank of America steg 7,16 prosent gjennom børsdagen.

De toneangivende indeksene i New York sluttet marginalt i pluss onsdag. Dow Jones var opp 0,59 prosent, S&P 500 0,22 prosent og Nasdaq 0,15 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Snapchat

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag