- Snart blir Facebook bank

Mark Zuckerberg (29) er verdens mektigste leder innenfor sosiale medier. Nå sier kilder til Financial Times at han snart blir banksjef.

Mark Zuckerberg (29) er verdens mektigste leder innenfor sosiale medier. Nå sier kilder til Financial Times at han snart blir banksjef. Foto: Manu Fernandez (Ap)

Britisk storavis hevder Facebook er bare uker fra å kunngjøre sin nye bankvirksomhet.

14.04.14 20:16

Facebook viser at de har større ambisjoner enn å være en plattform for deling av bilder og statusoppdateringer. Nå vil de også la brukerne sette inn og overføre penger fra Facebookprofilen sin, ifølge Financial Times.

Snart kan du altså logge inn på Facebook neste gang du skylder en venn penger eller når du skal betale en regning.

Avisen skriver at Facebook har levert en søknad til den irske sentralbanken med ønske om å formidle «e-penger» i Europa og at det kun er få uker før tillatelsene er i orden.

Får de lisensene på plass, kan Facebooks e-penger bli gyldige i hele Europa, ved hjelp av en prosess som heter «passporting».

Forhandler med britiske selskaper

Ifølge Irish Times er kravet fra den irske sentralbanken at Facebook stiller med 350.000 euro i egenkapital, pluss at de til enhver tid må ha tilgang til de samme beløpene som lånes ut eller settes inn på brukerprofilene.

Selskapet skal ha vært i forhandlinger med tre britiske selskaper, Transferwise, Moni Technologies og Azimo, som driver med internasjonale overføringer av penger på nettet via smarttelefoner.

Foreløpig har selskapet ikke villet kommentere ryktene om en ny bank-tjeneste.

Vil ikke kommentere

Ifølge Financial Times sier en talsperson for selskapet at de «ikke kommenterer rykter og spekulasjon.»

Så gjenstår det å se om brukerne vil stole nok på Facebook til at de lar dem håndtere pengene deres. Den sosiale nettverksgiganten har allerede et frynsete rykte når det kommer til bruk av personlige opplysninger for målrettet annonsering.

I USA har Facebook allerede lisens til å håndtere pengetransaksjoner, selv om de ikke driver en tradisjonell bankvirksomhet. Stort sett handler det om overføringer mellom spill-utviklere og brukere som betaler for spillene, og Facebook tar opptil 30 prosent av disse pengene.

I 2013 ble det overført drøyt 12 milliarder kroner gjennom Facebook-systemet, nesten utelukkende handler det om kjøp av spill. I tillegg til annonser, er denne virksomheten allerede en av de største inntektskildene til selskapet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag