- Snart må du ha sikker jobbanalyse for å gå på dass

Oljeservicegründer Ståle Kyllingstad er oppgitt over hms-kulturen (helse, miljø og sikkerhet) i oljebransjen.

Oljeservicegründer Ståle Kyllingstad er oppgitt over hms-kulturen (helse, miljø og sikkerhet) i oljebransjen. Foto: skjermbilde presentasjonsvideo (IKM Gruppen)

Med flere hundre tilhørere fra oljeleverandørindustrien i salen snakket oljeservicegründer Ståle Kyllingstad rett fra levra.

02.10.14 06:43

Kyllingstad er oppgitt over hms-kulturen (helse, miljø og sikkerhet) i oljebransjen. Han mener en overdreven og unødvendig hms-kultur må ta en stor del av skylden for de enorme kostnadsøkningene, skriver Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

- Hver gang det skjer en ulykke, skjer det en regelendring med mer dokumentasjon og mer papirarbeid. Du skal ha sikker jobbanalyse på alt. Du skal snart ha sikker jobbanalyse for å gå på dass. Vi drar det for langt. En må ikke glemme at det er mindre dødsfall i industrien nå enn i forrige århundre. Jeg er ikke imot hms, men en må klare å håndtere det, sier Kyllingstad ifølge DN.

Han leder og eier IKM Gruppen, som har over 3000 ansatte og er en av de store aktørene blant norske oljeleverandører. Kyllingstad mener det er gått helt av skaftet når det gjelder dokumentasjonskrav og avviksrapporter.

Ifølge Kyllingstad har han blitt varslet fordi det har manglet dopapir på toalettet.

- Ingen tør å touche hms. Dette har gått for langt, sier Kyllingstad som mener det snart er viktigere å unngå å gjøre feil enn å få noe gjort.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.