*Nettavisen* Økonomi.

- Solgte tidenes dyreste bolig i Finnmark

Boligen som ble solgt for 8,7 millioner kroner ligger på toppen av bygget i Batteriparken, Hammerfest. Foto: Eiendomsmegler 1 Nord-Norge

- Boligen er helt unik, sier eiendomsmegler.

03.07.14 20:49

Det er en utsiktsrik leilighet som forrige uke ble solgt som tidenes dyreste i Finnmark. Hele 8,7 millioner kroner måtte kjøperen ut med for å kapre leiligheten.

- Jeg har sjekket litt og har ikke klart å finne noe dyrere som har blitt solgt i Finnmark. Det nærmeste er en enebolig på 7 millioner. Jeg påstår at dette er den dyreste boligen i Finnmark, sier eiendomsmegler Fred Johansen, i Eiendomsmegler 1 Nord-Norge, til Nettavisen.

For 8,7 millioner kroner får kjøper en 165 kvadratmeter stor leilighet med fire soverom, tre kjøkken, stue, en mulig vinterhage og to parkeringsplasser i parkeringsgarasjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eiendomsmegler Fred Johansen mener boligen i Batteriparken er den tidenes dyreste i Finnmark. Foto: Eiendomsmegler 1

Unik utsikt
Boligen ligger i toppetasjen på et stort byggeprosjekt i Hammerfest. Prosjektet heter Batteriparken og ligger sentralt til i byen.

Hvorfor tror du boligen gikk til denne prisen?

- Det er jo den mest unike og spesielle leiligheten i Hammerfest. I tillegg har den sykt bra beliggenhet, sier Johansen.

Toppleiligheten har en 200 graders utsikt over hele byen.

Det er flere ledige boliger i boligprosjektet i Batteriparken, men ingen av den samme kaliberen.

Lokal kjøper
Johansen forteller at det var to interessenter på leiligheten i Batteriparken som Eiendomsmegler 1 Nord-Norge har jobbet med. Den ene interessenten falt tidlig ut, mens de brukte to måneder på å jobbe med han som til slutt endte opp som kjøper.

- Kjøper får mulighet til å gjøre de endringene han vil gjøre for å gjøre leiligheten om til hans drømmeleilighet, sier Johansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er utiskten Batteriparken reklamerer med. De fleste boligene skal ha balkong. Foto: Eiendomsmegler 1 Nord-Norge

Johansen kan ikke si noe om hvem kjøper er, men forteller at det er en lokal familiemann fra Hammerfest.

Leiligheten vil bli tatt over i mai 2015.
I følge Finnmark Dagblad ligger snittprisen per kvadratmeter på boliger i Hammerfest som ligger på Finn.no på 25.972 kroner. Boligen i Batteriparken fikk en snittpris på 52.727 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.