*Nettavisen* Økonomi.

- Sølv bedre enn gull

Foto: David-Andersen

I dagens økonomiske landskap er sølv en bedre handelsvare enn gull, mener analytiker.

15.09.10 15:51

- Grunnen til at prisen på sølv har skutt i været er at det har blitt investert tungt i sølvbaserte fondsandeler, sier Carsten Fritsch, analytiker hos Commerzbank, til Direkt.

På mandag gikk spotprisen på sølv over 20 dollar per unse, som defineres som en milepæl. Noe, Fritsch tror, som kan bidra til å heve prisen på sølv ytterligere.

Fritsch sier at sølvet har enkelte av gullets egenskaper. Men fordi sølvet også deler mange av egenskapene til grunnmetallene, brukes mye av sølvet i industriproduksjon. Derfor blir sølv foretrukket når de økonomiske utsiktene forbedrer seg. Denne gangen er nok de sterke Kina-tallene som ble presentert i helgen, del av grunnen til at sølvet brøt 20 dollars grensen.

Prognosene for sølvprisen ser Fritsch på som positive, men den markante prisstigningen de siste ukene vil flate ut. En faktor som må taes med i beregningen her er den sterke sammenhengen med prisen på gull. Gullet kan, på kort sikt, komme til å svekke seg litt, noe som kan bli vanskelig å komme tilbake fra før inngangen til 2011.

Ifølge Fritsch finnes det også en risiko for at verdensøkonomien snur ned igjen. Han påpeker også at det er knyttet en risiko i at prisene på posisjoner i de sølvfondene som nå har de høyeste nivåene på lang tid, kan droppe.

Les også: Tidenes høyeste gullpris

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.