NA24.no

- Som oljepris på 10 dollar

Sist oppdatert:
Pareto mener markedet oppfører seg som om oljeprisen er 10 dollar.

HOLMENKOLLEN (NA24): Meglerhuset Pareto Securities åpnet onsdag sin femtende olje- og offshorekonferanse i Holmenkollen med administrerende direktør Ole Henrik Bjørge og analysesjef Rune Juliussen i spissen. Begge skulle ønske timingen hadde vært bedre.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg kunne sannsynligvis ikke funnet en vanskeligere dag å presentere Paretos syn på oljesektoren, innledet Rune Juliussen, med henvisning til tirsdagens voldsomme fall for oljesektoren på Oslo Børs.

Irrasjonelt
- Jeg respekterer fallet fra over 140 dollar fatet til 100 dollar fatet, men folk oppfører seg som om den er 10 dollar, sa Juliussen, som ser stor oppside i markedet, men som samtidig også ser behovet for positive makronyheter for et løft i aksjemarkedet på kort sikt.

Han mener de gode underliggende betingelsene for olje- og offshore fortsatt er til stede, og viste til at behovet for å finne er olje i takt med etterspørselen fremover, og bortfallet av produksjon i modne sektorer som Mexico og Nordsjøen. Han innrømmet samtidig at meglerhuset hadde bommet mye på anbefalinger og kursmål det siste året.

Samtidig var han ikke imponert over markedets verdsettelse av olje og offshoresektoren for øyeblikket.

- Verdsettelsesmessig er ikke markedet rasjonelt for tiden, sa Juliussen, som mener oljeprisen vil flate ut om kort tid.

60 dollar fatet
Juliussen mener at markedet for øyeblikket priser en rekke selskaper i sektoren i forhold til en oljepris på under 60 dollar fatet.

Blant annet eksemplifiserte han dette med StatoilHydro. Sammenlignet med historisk prising av selskapet med en pris/fortjeneste faktor på 11, så skal StatoilHydro prises til 261 kroner per aksje ved en fremtidig oljepris på 100 dollar fatet. Med en oljepris på 60 dollar fatet er indikert aksjeverdi 154 kroner, ifølge Paretos beregninger.

StatoilHydro endte tirsdag på 135,40 kroner per aksje.

Han trakk også fram Prosafe, som han mener selv med fornyelse av kontraktene på ratene selskapet fikk i 2003, skulle forsvare en prising på 70 kroner i et basiscase. I 2003 var oljeprisen nede på 25 dollar fatet. Prosafe lå onsdag morgen på 39 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere