NA24.no

- Som tatt ut av Sopranos

Sist oppdatert:
Mikel skal ha grått og tatt ut av Norge. - Jeg ble truet, hevder Morgan Andersen.

OSLO TINGRETT (NA24): Det hevder den dokumentfalsk-tiltalte tidligere Lyn-direktøren i retten tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Etter at Mikel var blitt solgt til Manchester United i april 2005, var alt rolig inntil en av hans agenter, John Shittu, og Shittus sjef, Jerome Anderson, kom til Oslo 11. eller 12. mai, sa Morgan Andersen:

Som en krimserie
- Vi hadde et møte på Ullevaal som var som tatt ut av Sopranos. Både jeg og Stein Hoff, som var til stede, opplevde møtet som veldig truende.

Les også: Mer kontraktsrot for Morgan

Morgan Andersen forteller at John Obi Mikel ikke ville bruke Shittu, som var en av tre som hevdet å representere Mikel, for å forhandle om juvelens kontrakt med Manchester United. Mikel skal ifølge Andersen ha vært redd for agenten, og ba Andersen om å ikke informere ham om United-interessen.

- Vi fant ut at Shittu hadde en uklar provisjonsavtale, mens en annen agent skulle ha halvparten av Mikels lønn. Den tredje hadde også uklar provisjon. Mikel fikk dermed hjelp til å si opp agentavtalene skriftlig av vår advokat Erik Nadheim før vi startet forhandlingene med United.

Storklubber i kø
Andersen forklarte at United og 18-årige Mikel ble enige etter fem timers forhandlinger, og at både AC Milan og nederlandske Hereenveen hadde vist interesse i forkant. Også Chelsea jobbet hardt for å sikre seg Mikel vinteren 2004 og 2005.

- Mikel er en veldig oppegående ung gutt, og vi endte opp med tre ganger så god kontrakt for Mikel som han opprinnelig fikk. Det er den beste avtalen United noen gang har gitt en ung spiller - bedre enn den Cristiano Ronaldo fikk. Alle var glade - inkludert Mikel, som også satt igjen med alle pengene sine selv.

John Shittu, som jobbet for Chelsea, presenterte seg som Mikels onkel høsten 2004.

- Mikel gråt
Etter truslene på Ullevaal rigget Lyn-eier Atle Brynestad opp et eget sikkerhetsopplegg rundt Mikel og de tre andre nigerianske ungguttene i huset de bodde i på Bekkestua i Bærum. Men det stoppet ikke John Shittu.

- De sikkerhetsansvarlige fortalte meg at Mikel gråt da Shittu hentet ham på natta og tok ham med ut av Norge, sa Morgan Andersen.

Som ikke glemmer det første forhandlingsmøtet han hadde med United:

- Der sa Sir Alex Ferguson at han ville erstatte Roy Keane med Mikel når Keanes kontrakt gikk ut. Så god mente han Mikel var, og det kommer jeg aldri til å glemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere