Gå til sidens hovedinnhold

- Spetalen tenker industrielt

Oljenestor mener finansmannen Øystein Stray Spetalen tenker mer industrielt og mindre som børsspekulant.

SANDEFJORD (NA24): - Den senere tiden har Spetalen gått fra å være en spekulant til å trekke mer i en industriell retning, sier spesialrådgiver Thor Tangen i Hydro.

NA24 - din næringslivsavis

Tangen begynte sin karriere på Ekofisk som Phillips fant helt tilbake i 1969. Dette var blant den første aktiviteten på norsk sokkel.

Oljenestoren har hele 40 år fartstid innen olje- og offshoresektoren i Norge. Mandag kveld har Tangen invitert Spetalen som hovedtaler på «landanleggskonferansen» i hans hjemby Sandefjord.

Sandefjords store sønn
- Vi har invitert en lokal størrelse og vet at han kan være frittalende om hva han mener om fremtiden innen vår sektor, sier Tangen til NA24.

Han sier Spetalen har skapt enorme verdier de siste årene, men at han opplever at børsspekulanttiden delvis er over for Sandefjords store sønn.

Tradingaktiviteten i Spetalen-selskapet Ferncliff TIH er også overført som ansvarsområde til Roger Kristiansen. Han har bakgrunn fra Norse Securities, Handelsbanken, og Tekan Aktiv forvaltning.

På tide
Tangen sier til NA24 at det har vært uttalige konferanser med offshore på programmet, og at tiden er kommet for å sette fokus på landanleggene.

- Den store utviklingen på land fortjener en egen konferanse, sier han og legger til at aktørene i Norge må være oppdatert på alt det som skjer på land.

Tangen mener man langt på vei har lykkes med investeringene i offshore, men utviklingen på land er det neste spennende området.

120 deltagere er påmeldt på det to dagers lange seminaret. Høyrehånden til REC-gründer Alf Bjørseth Simen Hesleskaug, Akers Inge K Hansen og Henrik Carlsen fra Statoil skal sammen med 12 andre holde foredrag på Rica Park Hotell i Sandefjord.

Investeringer
En av hovedgrunnene til den økende interessen til landanleggsproblematikken er de store investeringene som står på trappene.

- Det investeres nærmere ti milliarder kroner hvis man regner med alt de neste 2-3 årene, sier Tangen og bruker eksempler fra Glomfjord og Herøya.

Spørsmålet er hva den etablerte norske industrien kan bidra med i denne nye storsatsingen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett