*Nettavisen* Økonomi.

- Spytter titusenvis i ansiktet

Foto: Tore Meek (Scanpix)

Næringsminister Trond Giske langer ut mot Petter Northug.

01.07.11 13:06

- Ikke noe provoserer meg mer enn idrettsutøvere som reiser til Latvia for å spille poker.Når toppidrettsutøvere gjør det, spytter de titusenvis av frivillige i ansiktet, sier Trond Giske i dagens Aftenposten.

Giske har sett seg lei på toppidrettsutøvere som driver med pokerspill i samarbeid med utenlandske spillselskaper. Utblåsningen skjedde under et seminar i Stavanger torsdag, og Giske sa rett ut hva han mener om Petter Northug & co.

- Skyter seg selv i foten
Giske og Arbeiderpartiet har gått inn for å endre reglene om tipping, slik at tippemidler går i favør idretten.

Han vet at det blir lite igjen å fordele på idretten, hvis nordmenn bruker pengene sine på utenlandske bettingselskaper. Giske mener toppidrettsutøvere på denne måten skyter skyter seg selv i foten, og viser til at hvsi det blir det mindre penger, «må det stekes titusenvis av flere vafler».

- Billig retorikk
Fylkesordfører Tom Tvedt støtter Giske.

- Jeg er enig med Giske og mener i tillegg at private lag og private sponsorer undergraver norsk idrett. All denne type utglidning er en fare, noe trenere, ledere og utøvere må være bevisst på.

Otto Ulseth er Petter Northugs talsmann, og ironisk nok var det han som var ordstyrer under torsdagens seminar, der Giske kom med utblåsningen om Northugs gamblingvaner.

Han er, ikke uventet, uenig med Trond Giske.

- Jeg synes det er billig retorikk av Giske. Northug kommer fra lokalidretten, han bor i Mosvik og Meråker og ikke Monaco, og de 18 000 kronene han tjente i Riga var akkurat nok til å kjøpe et draktsett til Mosvika. Få har så mange fristelser som han, og jeg synes han takler det veldig bra. Han må ha et liv utenom idretten også, sier Ulseth til Aftenposten.

- Noe av det dummeste
Uttalelsen til Giske vekker nå sterke reaksjoner og debatteres heftig på både Facebook og Twitter.

- Dette er vel noe av det dummesen norsk politiker har uttalt.! Få utøvere har vel brakt så mye penger og glede inn i idretten som Northug! Kanskje heller tillate andre tippeselskaper og ta riklig med skatter og avgifter der :), skriver Helge Haavik i Nettavisens kommetarfelt nederst i denne saken.

- Giske angriper Northug. Feil problemstilling. Gi lisenser til flere aktører i Norge - på de betingelsene N.Tipping har, skriver TV-kjendisen Hallvard Flatland på Twitter.

Her er andre uttalelser som nå strømmer ut på Twitter:

Knutos Knut Strømsæther: Fotball Festival-Giske kan ta seg en bolle. Det kan forsåvidt hele "arbeider"partiet.. Alt som er moro må forbys!

KentAnder Kent Andersen: Dobbeltmoralisten #Giske langer ut mot Northug. ALLE skal gamble i statens kasino!!!! (Norsk tipping)

VadimDemi Vadim Demidov: Så mange som skal blande seg i andres liv. Så lenge man presterer kan man gjøre det man vil utenom jobb/idrett.

Tom_Staahle Tom Staahle: Trond Giske: Jeg blir kvalm av deg og AP sin dobbeltmoral. Tjener selv penger på Bingoautomater og refser andre.. Skam deg

eirikkarstensen Eirik Karstensen: Hvem spytter på hvem? Northug er kanskje den idrettsutøveren som har bidratt mest?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.