NA24.no

Foto: Andrè Clark Utvik

- Stabæk-avtalen er dum og bedragersk

Sist oppdatert:
Trygve Hegnar krever hoderulling i fotballforbundet og i Stabæk.

Overgangssaken til Veigar Pall Gunnarssson har nådd Smestaddammen. I dagens leder i Finansavisen går Trygve Hegnar knallhardt ut i mot toppene i Stabæk. VIF-sympatiserende Hegnar er også litt kritisk til ledelsen i Oslo-klubben.

- Avtalen er dum og bedragersk, hevder Hegnar.

Han har ingen tro på at den unge fotballspilleren Herman Stengel og islendingen ble solgt uavhengig av hverandre. Dette har blitt hevdet av styrelederen i Stabæk Fotball, Erik Loe.

Topper i fotballforbundet
Hegnar påpeker at Erik Loe har tidligere vært visepresident i Norges Fotballforbund og er nominert til ny president i NFF. Også styremedlem i Stabæk, Einar Schultz, har tettet bånd i forballforbundet. Han sitter som visepresident i dag.

- Det er altså norsk forballs høyeste tillitsmenn som har laget svindelopplegget. I stabæk Fotballs sportslige underutvalg, som også har behandlet svindelen, sitter den berømte Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, som er erfaren reklamemann og omdømmeekspert, skriver Hegnar, og syrlig påpeker at Steen Jensen uvanlig nok ikke har uttalt seg i saken.

Hegnar mener at den som har undertegnet saken hos Vålerenga har slett moral og gode nerver.

Visste ikke om avtalen
Den lovende unggutten Herman Stengel, som nå er rukket å bli 16 år, bekrefter at han ikke visste om avtalen før TV 2 avslørte det forrige uke. Den omstridte avtalen går ut på at Stabæk mottar fem millioner kroner fra Vålerenga, men bare én knyttes direkte til den islandske spissenVeigar Pall Gunnarssson. 16 år gamle Stengel ble priset til fire ganger mer enn en av Tippeligaens beste spillere. Dermed slipper bærumsklubben unna med å gi bare 500.000 kroner til Nancy for deres krav på 50 prosent av neste overgangssum.

Også TV2 Davy Wathne har gått tungt ut i mot saken.

- Dette er ikke moralsk noe sted i verden. Det er mulig det foregår andre steder i verden der det er store overganger, og der det går flere spillere i mellom som en del av en pakkeløsning, men dette er en spiller som har en høyere markedsverdi enn én million, sa Wathne på egen TV-kanal i forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere