NA24.no

- Staten bør overta bankene

Sist oppdatert:
Stortingsrepresentant håper regjeringen vil gjøre dramatiske grep med krisepakken.

Det er SVs stortingsrepresentant Hallgeir Langeland som mener tiden er inne for at staten skal ta over styringen av forretninsbankene.

NA24 - din næringslivsavis

Han håper finansminister Kristin Halvorsen vil benytte muligheten til å gjøre radikale endringer i norsk banknæring. Det skriver Klassekampen.

– Jeg er fornøyd med grepene Kristin Halvorsen tok for å sette grådige banksjefer på plass. Men nå er det ikke nok med avgrensede redningsaksjoner for banker og næringsliv. Jeg regner med at regjeringen vil gripe sjansen til å ta strukturelle grep for større samfunnsmakt over finansinstitusjonene, for å avgrense spillerommet for spekulasjonsøkonomien, sier Langeland til Klassekampen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Langeland er klar på at det offentlige eierskapet bør styrkes i sentrale finansinstitusjoner, samt at det må treffes tiltak mot skatteparadiser o legges begrensninger på lederlønninger i enkelte selskaper.

Samfunnsøkonom Rune Skarstein ved NTNU mener også staten bør sterkere inn i banknæringen.

– Bankdriften må bringes tilbake til utlån for produktiv virksomhet, i stedet for spekulasjon og maksimering av verdier for aksjonærene. Når staten må inn i stor stil for å sette bankene i stand til å gjøre det de skal, må det få konsekvenser for eierskap og styring av bankene, sier Skarstein til Klassekampen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere