- Stensbøl ikke tema

Foto: SCANPIX

Det hersker full forvirring i Tromsøs OL-søkergruppe om Bjørge Stensbøls fremtid.

05.03.08 13:54

I ettermiddag meldte avisen Nordlys at daglig leder Bjørge Stensbøl trekker seg fra jobben etter de siste ukenes kontroverser.

NA24 - din næringslivsavis

Komplett forvirring
Den tidligere Olympiatoppen-sjefen skal ha gitt beskjeden til styreleder Petter Jansen i forkant av dagens telefonstyremøte. Jansen gikk i dag ut med kritikk av Stensbøls solo-løp i OL-saken i NRK.

Nå hersker det tilsynelatende komplett forvirring om ståa i OL-organisasjonen.

- Dette var ikke noe tema på styremøtet. Bjørge Stensbøl var ikke med på styremøtet. Jeg kan ikke kommentere noe før jeg har snakket med ham, sier Jansen til NA24.

Infosjef Roger Ingebrigtsen ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte Stensbøls avgang.

- Det kan jeg ikke bekrefte. Jeg ser mediene spekulerer i dette. Vi vil komme med mer info i løpet av dagen.

Viser til Jansen
Heller ikke idrettspresident Tove Paule, Sp-generalsekretær Ivar Egeberg eller Stensbøl-medarbeider og styremedlem Arne Myhrvold i søkerorganisasjonen hadde hørt om avgangen da NA24 tok kontakt.

Myhrvold bekreftet Jansens påstand om at Bjørge Stensbøls rolle ikke var et tema på telefonstyremøtet. Nestleder i styret til Tromsø 2018 AS, tidligere formann i Tromsø IL Gunnar Wilhelmsen, viser til styreleder Petter Jansen.

Heller ikke visepresident Odd Roar Thorsen i Idrettsforbundet, som var sentral da forbundet sa ja til Tromsø-OL, vet noe om Stensbøls ansettelsessituasjon. Thorsen er også med i Tromsø-styret, men deltok ikke i dagens møte.

- Ryktene om min avgang er betydelig overdrevet, men kanskje er det noen som ønsker meg vekk.

Hentet inn Stensbøl
Det sa Bjørge Stensbøl til Dagens Næringsliv 14. juni 2006. Da skrev avisen at han var ferdig i SAS Braathens etter knappe to år. Han ble hentet inn av daværende toppsjef Petter Jansen som direktør for Human Resource-avdelingen.

Høsten 2005 ble det imidlertid ansatt en personaldirektør i Human Resource-avdeling, og Stensbøl fikk ansvaret for lederutvikling og prestasjoner.

En uke senere, 20. juni 2006, var Stensbøl den første i konsernledelsen som gikk etter at Petter Jansen fikk sparken som SAS-sjef.

Gikk av etter pengekrisen
Høsten samme år hentet Stensbøl inn Jansen som styreleder i Tromsø 2018 AS. I fjor høst ansatte Jansen styremedlem Stensbøl som daglig leder.

Stensbøl ga seg våren 2004 som Olympiatoppen-sjef etter 13 år i stillingen.

Et par måneder tidligere gikk Stensbøls sjef, generalsekretær Ivar Egeberg i Idrettsforbundet, av sammen med idrettspresidenten etter å ha levert et 2003-regnskap som viste nesten 35 millioner i underskudd. De samlede tapene i Idrettsforbundet kom på 75 millioner, og Olympiatoppen sto for en stor del av overforbruket i 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag