- Sterke bevis mot Intel

EU har i lang tid etterforsket Intel for ulovlig kartellvirksomhet, og nå skal de ha funnet det de har lett etter.

04.10.06 12:52

Europeiske styresmakter, som har etterforsket databrikkeprodusenten Intel, mener at de har funnet vanntette bevis for at selskapet har brutt konkurranselovgivningen, skriver The New York Times.

NA24 - din næringslivsavis

Uttalelsen fra konkurransemyndighetene blir tolket dit hen at saken er sterk nok til å videreføres.

Nesten monopol
Intel styrer omtrent 80 prosent av verdensmarkedet på databrikker, og får den største konkurrenten Advanced Micro Chips, som kontrollerer mesteparten av det resterende markedet, til å fremstå som en dverg.

Den europeiske kommisjonen har etterforsket Intel for mulig kartellvirksomhet i fem år. Og i fjor hadde den europeiske kommisjonen en uventet razzia på Intels kontorer i Europa, hvor de konfiskerte flere dokumenter, skriver avisen.

Belønner lojalitet
Forrige måned tok kommisjonen over en separat etterforskning, startet av tyske konkurransemyndigheter. Denne etterforskningen skulle avdekke om Intel presset Europas største dataforhandler, Media Market, til bare å selge datamaskiner inneholdende Intels databrikker.

Forbrukerorganisasjoner har fortalt lovregulatorer at forbrukerne får færre valg som et resultat av Intels taktikk. Intel skal ha tilbudt PC-produsentene rabatter i bytte mot lojalitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag