- Stoltenberg er en stagnasjonsøkonom og petroholiker

Høyresidens kalkulator stiller i Nettavisens livestudio klokken 15.00 for å si hvorfor.

17.03.14 14:49
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=WRKwBgXJcU9_rtJ8ghsZldT8OwBeihU0ngCcRnFqr1_S20HdOuSxjm4yDT0OTY8uHVFg7SYrZagwtjVCDCJbR4XH5Dq7rXu3&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Klokken 15.00 mandag stiller statssekretær Jon Gunnar Pedersen i Finansdepartementet i Nettavisens livestudio.

Erna Solberg og Siv Jensen gir Stoltenberg-regjeringen skylden for den kraftige lønnsutviklingen man har sett i Norge siden 2005.

Det mener Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg er direkte galt, og at Erna& Co feilinformerer i beskrivelsen av norsk økonomi.

Til Dagens Næringsliv sa Stoltenberg:

«Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen har valgt å angripe meg og min regjering for lønnsutviklingen siden 2005. Og at lønningene har vokst mer enn produktiviteten. Det er for det første noe nytt at en regjering politiserer lønnsdannelsen i Norge og har sterke meninger om hva som er et rimelig lønnsnivå. For det andre så er det de sier helt feil.»

Det fikk statssekretær Jon Gunnar Pedersen i Finansdepartementet til å slå kraftig tilbake hvor han kalte Stoltenberg en «petroholiker».

Statssekretær Jon Gunnar Pedersen. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Til Dagens Næringsliv sa Pedersen:

«Vårt poeng er ikke å peke på at dette er noe de rødgrønne har aktivt skyld i, men det er noe de rødgrønne ikke gjorde noe med. Det forstår man jo, fordi Jens Stoltenberg befinner seg i en fornektelse. Dette er en petroholiker som ennå ikke er på avvenning, men som fortsatt er i fornektelsesfasen.»

LES HER: Kaller Stoltenberg stagnasjonsøkonom og petroholiker

Så hvem har rett?

Vi inviterte Jens Stoltenberg og Jon Gunnar Pedersen til debatt, venstresidens kalkulator mot høyresidens kalkulator. Begge lynskarpe økonomer med ben i hver sin leir.

Stoltenberg med en av tidenes sterkeste sosialøkonomieksamener, mens Pedersen på sin side med årelang erfaring som rådgiver for staten i en rekke transaksjoner og noen av Norges rikeste på kundelisten fra sin tid i meglerbransje.

Klokken 15.00 vil i hvert fall den ene siden fortelle hvorfor de har rett.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag