Gå til sidens hovedinnhold

- Stor feilprising i markedet

London-basert forvalter sier stemningen begynner å bli vel sur i verdens finanssentrum.

- Stemningen begynner å bli svært dårlig, og jobber forsvinner daglig på alle nivåer her i London, sier hedgefondforvalter Morten E. Astrup i Storm Capital Management til NA24.

Han er plassert midt i finanssentrumet «City» i den britiske hovedstaden.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Astrup føler markedet tett fra London, men forvalter også norske penger som er investert i det russiske eiendomsmarkedet.

- Fondsbransjen konsoliderer og over 30 prosent av verdens hedgefond ser ut til å være borte allerede. Dette gir stor feilprising i markedet på grunn av tvangssalg, og det er her det gjelder å følge med, sier han.

Vant tilliten
Astrup og hans partner Erik Mathiesen fikk også et femårig forvaltningsoppdrag til selskapet E-Star Property, som nå heter Storm Real-Estate Fund.

E-star Property ble etablert i april i 2007 da et knippe investorer samlet sammen penger til eiendomsinvesteringer i Russland. En rettet emisjon skaffet selskapet 560 millioner kroner i starten og selskapet forvaltes nå av disse to herrene.

- Det er nå jobben begynner, og vi er ydmyke for tilliten, sa Astrup NA24, da de vant fram på den andre ekstraordinære generalforsamlingen i fjor med 37 mot 29 millioner stemmer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Avventende
Astrup følger markedet tett og sier de forholder seg generelt avventende om dagen.

- Det er et uoversiktlig marked og vi konsentrerer oss om utbombede aksjer med sikker kontantstrøm eller der vi kan kjøpe oss inn under kontantbeholdning, sier han, og legger til at problemene med å forvalte Storm Real-Estate Fund er større enn de trodde i begynnelsen. Forvalterne holder en aksjonærpresentasjon onsdag i Oslo.

- Eiendomsverdiene er ned, men leienivået holder seg foreløpig for vår bygning, sier han, og kjøp av bygning nummer to har de kansellert. Selskapet eier forretningsbygget Gasfield i Moskva med 11.380 kvadratmeter. Alt areal er utleid.

- Vi er i dialog med selger om en ny lavere pris, sier han, og mener at selskapets finansielle stilling er sterk, og det behøves ingen ekstern finansiering

Selskapet har ved årsslutt 220 millioner kroner, og 12 millioner dollar, som gir totalt 303 millioner kroner i likvide midler på bok.

Utfordringer
Det vil også bli opplyst på presentasjonen onsdag at det er uklarhet rundt regnskapene i 2007 som forsinker revisjonsprosessen for fjoråret.

Etter at den London-baserte duoen tok over har det også vært kontinuerlig evaluering av kostnader og implementering av ny kultur i organisasjonen.

- Det russiske teamet koster i dag 500.000 dollar per år. Vi ønsker å senke kostnadene med 30 prosent innen slutten av året, heter det.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser