- Stordalen bør gi alle tiggerne i byen en fest

Prisen for Stordalens 16. mai-fest vekker oppsikt.

16.05.14 16:16
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=UEh-t7fZvnvOPSy1ZrfmqkgY4JPpnfBbKDbMqSTWJ77dyysxzZwmOz93lBTlwDdLMIgH0VrXpf1lAHyXsBEj5e65nWpdr63Y9rvvsQiiXrsBWXSyjrGivFSWLwETLCIOwZzVg1Oqk0E&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Jesus Christ!, er det første Johanna Engen i Velferdsalliansen sier når Nettavisen forteller om Stordalen 16. mai fest og hvor mange millioner kroner han svir av.

- Det er jo hans penger og han må jo gjøre hva enn han vil med dem, men jeg forstår ikke hvordan det er mulig å bruke tre millioner på en 16. mai fest, sier Engen.

Se Nettavisens økonomiredaktør Ole Eikelands kommentar på Stordalen og festen samt om turboinvestoren bør følge Johanna Engens råd til neste år i toppvinduet.

I kveld arrangerer Petter Stordalen sin årlige 16. mai fest. Etter det Nettavsien erfarer svir han av over tre millioner kroner på festen.

Verten selv peker på at han bruker vesentlig mer på bidrag til samfunnet enn hva han skal feste for.

- Pengene vi bruker på å arrangere 16. mai-fest er en brøkdel av hva vi bruker på sosiale formål gjennom samarbeider med blant annet Unicef, Zero, Dyrevernalliansen og Regnskogsfondet. I tillegg til arbeidet i Stordalen Foundation som blant annet arrangerer EAT Stockholm Food Forum om en uke, sier Petter Stordalen til Nettavisen.

- Herregud, hva kunne han ikke ha gjort. Jeg kjenner feberen stiger, sier Johanna Engen. Foto: Foto: Ole Eikeland (Nettavisen)

Festen er et must for «in crowden» i norsk finans- og kjendismiljø. Rundt 300 gjester går bananas på Oslo beste vestkant.

Nettavisen sender direktesending når gjestene ankommer festen rundt klokken 18.30

LES HER: I kveld svir han av minst tre millioner

- Jeg kjenner feberen stige
Lederen for Velferdsalliansen mener Stordalen heller burde gitt millionene til Fattighuset eller Bymisjonen eller Frelsesarmeen.

- Eller enda bedre, så kunne han laget en skikkelig 17. mai fest for alle de som ikke har råd til å feire den store dagen. Han kunne samlet sammen alle tiggerne i byen og laget en stor fest for dem. Han kunne samlet dem inne på det kopislottet sitt.

- Herregud, hva kunne han ikke ha gjort. Jeg kjenner feberen stiger, sier hun og sikter til feberen hun har fått i løpet av natten.

Petter Stordalen og kona Gunhild Melhus fra en tidligere 16. mai-fest. Foto: Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)

Feiret ikke 17. mai på 15 år - hadde ikke råd
For å illustrere hvordan personer i Norge har det på 17. mai trekker Engen frem en historie fra Fattighuset for noen år siden.

- For noen år siden kom det inn en mann på Fattighuset. Han hadde ikke feiret 17. mai på 15 år. Årsaken var at han hadde verken dress eller sko, så han pleide å sove seg gjennom nasjonaldagen. De var så trist, forteller hun.

- Vi fant en dress til ham, sko og en 17. mai sløyfe. Han ble helt overlykkelig og kunne for første gang feire 17. mai på 15 år. Det rører meg fortsatt, sier hun videre.

- Du skulle bare sett ansiktene hans du. Det er mange som har det som han her i landet. Det burde Stordalen tanke litt på før han arrangerer en fest som koster mange millioner, sier Engen.

God for 10 milliarder
Petter Stordalen er i dag god for rundt 10 milliarder kroner, en formue han har skapt helt selv. Den består hovedsakelig av hotellkjeden Choice og mye eiendom. I tillegg forvalter han mer enn en milliard kroner plassert i aksjer og obligasjoner.

Han eier et av Norges feteste private hus på Bygdøy.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.