NA24.no

- Stordalen ga Clinton mer penger enn alle andre

Hotellkongen Petter Stordalen var den største bidragsyteren for Clinton-paret, viser oversikt Hillary Clinton har lagt frem i forbindelse med at hun stiller som presidentkandidat.
Hotellkongen Petter Stordalen var den største bidragsyteren for Clinton-paret, viser oversikt Hillary Clinton har lagt frem i forbindelse med at hun stiller som presidentkandidat. Foto: Torstein Bøe
Sist oppdatert:
- Vi prøvde å få det billigere. Men de ga seg ikke.

De siste 16 månedene har Bill og Hillary Clinton hatt inntekter på minst 25 millioner dollar. Det enkeltbidraget som er størst stammer fra Petter Stordalen, ifølge VG.

Hillaru Clinton har oppgitt at det største honoraret er på 500 000 dollar, som i fjor utgjorde rundt 3,5 millioner kroner.

– Jeg skjønner at det går an å reagere på beløpet, men det var det han skulle ha. Vi prøvde å få det billigere. Men de ga seg ikke, så vi betalte. Hadde det gått til Bill Clinton personlig hadde vi nok tynt endel mer, men når pengene gikk til et veldedig formål, altså til Clinton Global Initiative, kom vi til at det var greit, sier advokat Henrik A. Christensen, talsmann for Stordalen Foundation til VG.

Gunhild Stordalen er initiativtaker for EAT-forumet. I fjor var Bill Clinton hovedattraksjonen med sin deltakelse på konferansen. Han talte mandag 26. mai 2014, fra klokken 13.45 til 14.45.

 Hillary med ektemann Bill og datteren Chelsea. Hillary ønsker å bli presidentkandidat.

– Dette var den første EAT-konferansen og Petter var villig til å hjelpe til for å få et stort navn. Det endte med Bill Clinton. Han var ønsket og da det var prisen, var vi villige til å betale. De fleste kjenner Clintons engasjement for klima og miljø og at han har vært den mest karismatiske presidenten siden John F. Kennedy, sier Christensen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere