NA24.no

Håvard Larsen,Konserndirektør for Løsninger i EDB ErgoGroup ASA
Håvard Larsen,Konserndirektør for Løsninger i EDB ErgoGroup ASA Foto: EDB ErgoGroup

- Store ambisjoner på IT

Kirken velger EDB ErgoGroup.

EDB ErgoGroup skal forvalte Den norske Kirkes medlemsregister de neste tre årene. Selskapet forventer en samlet omsetning i løpet av kontraktsperioden på om lag 6 millioner kroner.

I tillegg til denne avtalen er EDB ErgoGroup også valgt ut som leverandør i en rammeavtale for utviklingsoppdrag, der Kirkerådet totalt skal investere anslagsvis 23 millioner kroner i utvikling av nye systemer. EDB ErgoGroup har gjennom den inngåtte rammeavtalen allerede mottatt en forespørsel på en løsning for å tilgjengeliggjøre Kirkeboken elektronisk.

- Kirken har store ambisjoner på IT-siden og er en svært spennende og ny kunde for oss i EDB ErgoGroup. Vi ser frem til å starte våre leveranser til Kirken og ser dette som begynnelsen på et godt og langvarlig samarbeid, sier Håvard Larsen, konserndirektør for Løsninger i EDB ErgoGroup.

Forvaltning av Kirkens medlemsregister
EDB ErgoGroup skal gjennom denne avtalen levere applikasjonsforvaltning knyttet til Kirkens medlemsregister. Den norske Kirke har i dag en web-basert registerløsning som brukes av alle sentrale og lokale enheter. Brukerne er spredt på mer enn 1500 enheter, herunder sentrale organer, bispedømmeråd, prostier, kirkelige fellesråd og sokn, over hele Norge. Systemet forvalter informasjon om Kirkens fire millioner medlemmer og tilhørige, rådsmedlemskap, ansatte, brukere, organisasjonsenheter, kirkelige handlinger og skattefrie gaver. Valg av menighetsråd og bispedømmeråd avholdes annethvert år og registerløsningen er også basis for denne prosessen.

Registerløsningen bygger på informasjon fra sentrale statlige registre som Det Sentrale Folkeregisteret, Enhetsregisteret, AA-registeret og Matrikkelen. Dagens system ble opprettet og driftssatt i 2009. Etter dette er systemet videreutviklet og Kirken planlegger ytterligere videreutvikling innen en rekke områder også i tiden fremover. Kirken har et årlig IT-budsjett på om lag 200 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere