NA24.no

- Storfilm er uanstendig

Filmen Da Vinci-koden blir etterforsket - ett år etter premieren.

Filmen med blant andre Tom Hanks på skuespillerlisten blir etterforsket av italienske statsadvokater på grunnlag av at den er uanstendig i et religiøst perspektiv, ifølge Reuters.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tidligere i år ble det levert inn en anmeldelse og påtalemyndigheten sa at de ville starte en etterforskning av filmen. I anmeldelsen navngis ti personer, deriblant regissør Ron Howard og forfatter Dan Brown.

De anonyme saksøkerne skal være et lokalt presteskap, men det er uklart hva ønsker å oppnå med søksmålet. Men dersom de saksøkte blir funnet skyldige, risikerer de en straff på tre år, i tillegg til bøter. Det er ikke snakk om at de kan bli krevd utlevert til Italia dersom de har brutt den aktuelle loven, men de kan bli arrestert dersom de skulle oppholde seg i støvellandet, ifølge Reuters.

En talsmann hos statsadvokaten sier at han ikke er sikker på hvorfor rettssaken kommer opp nå 13 måneder etter at filmen hadde premiere på filmfestivalen i Cannes.

Den siste utviklingen kommer samtidig som Howard planlegger filmatiseringen av boken Engler og Demoner, som er Browns oppfølger til Da Vinci-koden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere