NA24.no

- Storhaug får pinadød komme med eksempler

SLÅR TILBAKE: Lars Gule finner seg ikke i Hege Storhaugs karakteristikker.
SLÅR TILBAKE: Lars Gule finner seg ikke i Hege Storhaugs karakteristikker. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lars Gule slår tilbake mot Hege Storhaug.

Nettavisens store intervju (DSI) på lørdag var med Hege Storhaug i Human Rights Service.

Du kan lese hele det lange og innholdsrike intervjuet her. 

Saken har ved 13-tiden søndag 4.400 «likes» på Facebook og 1.137 kommentarer.

Intervjuet har engasjert mange, også førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Lars Gule, som hun omtaler i saken.

Han reagerer på det han mener er «uriktige» og «urimelige» påstander mot ham.

- Noe annet enn å bli utestengt

Gule viser blant annet til utsagnet:

«Når det gjelder Lars Gule så tror jeg han skal senke skuldrene litt og rydde opp i eget reir. Det er en grunn til at han blir utestengt i den ene nettdebatten etter den andre. Han oppfører seg så rabiat innimellom at jeg må rygge to skritt tilbake og se meg rundt. Eksploderer det snart her nå? Jeg vet ikke hvorfor den mannen er så sint, men han er forferdelig sint.»

Hege Storhaug tar et oppgjør med mye i DSI lørdag 20. desember.

- Jeg synes Hege Storhaugs påstander om at jeg må «rydde opp i eget reir» er merkelige, og det er vanskelig å forstå hva det skulle vise til. Det er insinuasjon om at jeg skulle ha en grov og/eller uetterrettelig stil. Det har jeg ikke. Men dette handler om hvordan det nettstedet jeg fikk en pause fra, Vårt Lands debattsted «Verdidebatt.no», blir moderert: Mange deltakere der får (deler av) sine innlegg slettet eller redigert. Noen får også, gjerne etter samtale med moderator, en «pause». Det er noe annet enn å bli utestengt, mener Gule – og fortsetter:

- Aktiv ordstyring

- Det er aktiv ordstyring, og noe jeg er sterk tilhenger av. Jeg vil også anta at Storhaug får en slik tilbakemelding fra tid til annen, i alle fall i ordinære radio-, TV- eller paneldebatter. Med aktiv moderering eller ordstyring er det en naturlig konsekvens, ifølge Gule.

- Storhaug tar også feil – eller snakker mot bedre vitende – når hun påstår at det er snakk om flere utestengninger fra nettdebatter, sier Gule.

– Det er riktig at jeg har fått beskjed om at jeg er uønsket på Document.no, men det var fordi moderatorene ikke orket å moderere alle angrepene på meg, har jeg fått beskjed om. Og jeg er så visst ikke utestengt fra HRS sin side, hvor jeg kommenterer når de velger å kommentere meg.

Gule ber Storhaug komme med konkrete eksempler hvis hun på noen måte har følt seg truet av ham, slik uttrykket «rabiat» og påstanden om at Storhaug må rygge tilbake, klart indikerer.

- Påstanden om at hun må rygge virker ganske konkret, og indikerer at hun følger seg truet av meg. Da får hun pinadød komme med eksempler. Jeg har selvsagt aldri truet eller opptrådt truende overfor Storhaug eller andre.

Les Det store intervjuet (DSI) med Lars Gule

Skille mellom sinne og engasjement

Han forstår overhodet ikke hvorfor hun kaller ham «rabiat»:

- At jeg skal være «rabiat», forstår jeg ikke. Det er virkelig et uklart uttrykk. Jeg har møtt Storhaug ved noen få anledninger, i ryddige paneldebatter. Der har jeg både forsvart henne og vært skarpt uenig med henne, sier han.

- Joda, jeg kan være krass i nettdebatter, også når jeg kommenterer det jeg mener er tøv fra Storhaugs side, men det er ikke rabiat eller truende.

Avslutningsvis stiller Gule seg undrende til Storhaugs egen stil:

- Jeg har kritisert henne for å generalisere og være uvitende om sider av islam hun har omtalt. Hvis hun ikke tåler det, er hun mer hårsår enn man skulle få inntrykk av, gitt hennes egen ordbruk om meningsmotstandere av alle slag. Hvis hun opplever at hun må rygge tilbake fordi hun tror jeg er sint. er det nærliggende å si at hun ikke klarer å skille mellom sinne og engasjement. Da har hun lite i den offentlige debatten å gjøre, avslutter Gule.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Vi ber om saklighet i kommentarfeltet. Dersom du mener noe om Hege Storhaugs ytringer i Det store intervjuet, kan du også kommentere her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere