*Nettavisen* Økonomi.

- Strategisk viktig for Pan Fish

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Pan Fish kjøper seg opp til 100 prosent i Kritsen Holding. – Dette er strategisk viktig for Pan Fish, sier konsernsjef Atle Eide.

02.01.06 08:36

Pan Fish har signert avtale om overtagelse av de resterende 66,66 prosent av aksjene Kritsen Holding for 20 millioner kroner. Etter dette aksjekjøpet vil Pan Fish eie 100 prosent av Kritsen-konsernet.

Billig kjøp
- Som følge av høye laksepriser i 2005 ble resultatet ikke så bra i Kritsen. Det gjorde det mulig å kjøpe til en svært gunstig pris, sier konsernsjef Atle Eide til TV 2 Nettavisen.

Kritsen, som er en av de største videreforedlingsbedriftene for laks i Frankrike, gir Pan Fish adgang til sluttkundene innen Frankrike og EU.

- Det å ha tilgang dirkekte til kundene er strategisk viktig for Pan Fish, sier Eide.

Videre har Pan Fish inngått avtale med de øvrige aksjonærene i et av Norges ledende selskaper for eksport av sjømat, Aalesundfisk AS, om å gå inn med 9,75 millioner kroner i en emisjon i selskapet. Etter emisjonen vil Pan Fish eie 44,2 prosent av de utestående aksjene i selskapet.

- Vi har opsjon på å kjøpe oss opp til over 50 prosent, sier Eide.

Før det siste kjøpet i Aalesundfisk eide Pan Fish rundt 27 prosent.

Fornøyd med Fredriksen
Kritsen konsernet og Aalesundfisk vil sammen med Pan Fish France utgjøre ryggraden i en ny videreforedlingsdivisjon i Pan Fish. Divisjonen blir opprettet med effekt fra 1. januar 2006. Omsetningen på 100 prosent basis for de tre selskapene som inngår i den nye divisjonen vil i 2005 utgjøre rundt 1,5 milliarder kroner.

Pan Fish styrker nå organisasjonen. Tidligere konsentrerte Pan Fish seg om hellaks, men etter at bankene forsvant fra eiersiden og John Fredriksen kom inn på eiersiden vil selskapet satse videre.

- Vi har fått kontroll over egen drift, og fått en aksjonær som ønsker å satse, sier Eide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag