NA24.no

- Største utfordring siden krigen

Sist oppdatert:
Den danske statsministeren sier bråket om Muhammed-karikaturene er landets største utenrikspolitiske utfordring siden andre verdenskrig.

- Dette er en meget omfattende oppgave, sa Anders Fogh Rasmussen til pressen etter å ha informert det danske stortinget om krisen, ifølge AP.

Rasmussen mener det vil ta tid å løse opp i den rådende krisesituasjonen.

- Vi ser ingen løsning rett rundt hjørnet. Dette er den største utenrikspolitiske utfordringen Danmark har stått ovenfor siden andre verdenskrig.

Fogh Rasmussen gjentok kommenterarene forsvarsministeren kom med tidligere tirsdag om at Danmark ikke ville trekke tilbake sine 530 soldater fra Irak, slik lokale myndigheter i Basra har krevd.

- Jeg vil gjerne understreke at Danmark er i Irak og at vi gjør en jobb der så lenge vi blir bedt om å gjøre den.

- Den irakiske regjeringen er ansvarlig for avgjørelser om tilstedeværelsen av de utenlandske styrkene.

Den provisoriske ledelsen i Basra krevde tirsdag at Danmark trekker sine soldater ut fra sør-Irak, med mindre den danske regjeringen ber om unnskyldning for publiseringen av Muhammed-karikaturene i Jyllands-Posten i fjor høst.

Den danske regjeringen har tidligere stått hardt på at den ikke kan be om unnskyldning for det en uavhengig avis har satt på trykk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere