NA24.no

- Styrt lekkasje?

Fagblader kritiserer Samferdselsdepartementet for det de frykter er styrt lekkasje mot NRK.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er i et debattinnlegg adressert til samferdselsministeren, gjengitt på journalisten.no, redaktører i flere fagblader som følger dette fagområdet tett at dette tas opp. 17. januar presenterte NRK hovedinnholdet i Samferdselsdepartementets forslag til Nasjonal transportplan (NTP) flere timer før denne rapporten var offentliggjort.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Redaktørene i KystNytt.no, AnleggsMagasinet, Logistikk & Ledelse, Norsk Transport, TransportMagasinet, TransportMemo, Transportportalen.no og Yrkesbil mener det er kritikkverdig at NRK skulle ha mulighet til å sitte med denne rapporten i hende dagen før pressekonferansen skulle finne sted.

Hadde rapporten
De formidler at det i denne saken var vanskelig å få informasjon for fagbladene, men at NRK tydeligvis har andre vilkår.

«Hvordan kan da NRK ha en sak på Nett klokken 06.21 samme dag som planen skal offentliggjøres? En artikkel som refererer til eksakt innhold i forslaget til Nasjonal transportplan, NTP. (...) Da vi kontakter NRK-journalisten som skrev saken, får vi opplyst at vedkommende faktisk sitter med «rapporten» foran seg,» skriver redaktørene i debattinnlegget.

- Styrt lekkasje?
De undrer seg over hva de selv skal gjøre, når de som fagblader blir holdt på sidelinjen i en slik sak, og at det offentlige ikke skal gjøre forskjell på «Kong Salomo (statlige NRK) og Jørgen hattemaker (uavhengig fagmedia)».

«Våre spørsmål er derfor: Hvordan kan det ha seg at det statlige mediet NRK kan sitte med planforslaget et døgn forut for offentliggjøring? Er det her snakk om en styrt lekkasje?» undrer de seg avslutningsvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere