NA24.no

- Sunn vekst i boligprisene

Ole Anders Teslo spår høyere boligpriser fremover.
Ole Anders Teslo spår høyere boligpriser fremover. Foto: Arne Beck
Sist oppdatert:
Megler tror boligfesten skal fortsette.

Eiendom Norge sin boligstatistikk viser at prisene, justert for sesongvariasjoner, steg med 0,9 prosent fra september til oktober.

Det er betydelig i en måned der prisene generelt svekker seg.

- Som antatt holder markedet seg stabilt, med positiv underliggende trend og noe bedre enn fjoråret. Det har vært høy aktivitet og dette bekrefter mitt inntrykk av året som helhet, sier megler Ole Anders Teslo hos Eie i Bergen til Nettavisen.

- Sunn vekst
Finanstilsynet bekymrer seg for at prisene er for høye. Det gjør ikke eiendomsmegleren.

- Så langt har vi hatt en prisvekst på 5,3 prosent i år, som jeg anser som en sunn vekst. Her i Bergen har vi gode salgstall, godt oppmøte på visning og kan vise til et stort antall salg godt over takst, sier Teslo.

Sesongjustert har boligprisene steget elleve måneder på rad.

- Markedet har vært velfungerende i 2014 med en sunn balanse mellom tilbud og etterspørsel etter boliger. Her har det så klart vært forskjeller nasjonalt og vi har sett perioder hvor det har vært et lavt utbud.

- Ingen grunn til panikk
Norges Bank ser for seg en årlig sesongjustert prisvekst i fjerde kvartal på 5,2 prosent. Det gir et snitt på vel 0,4 prosent, men har med oktober startet på den sterke siden.

Teslo tror at prisene vil avta mot jul.

- Jeg ser for meg en desember med avtagende aktivitet og omsetning. Historisk sett er dette ingen overraskelse og det er ingen grunn til panikk.

Det betyr imidlertid ikke at boligfesten er over.

- På tross av at markedet roer seg mot slutten av året har jeg stor tillit til fortsatt vekst i kommende år. Vi ser for oss en sunn og moderat prisvekst på mellom 2-4 prosent.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere