*Nettavisen* Økonomi.

- Svært påvirket av finanskrisen

Acta Kapitalforvaltning legger elendige resultater på bordet.

29.10.08 08:53

Krisen i det globale finansmarkedet har hatt en sterk innvirkning på Actas virksomhet i tredje kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Kraftig fall
Konsernet rapporterer om brutto tegning på 791 millioner kroner, sammenlignet med 3.109 millioner kroner for samme periode i 2007. Konsernets inntekter endte på 130 millioner kroner, sammenlignet med 305 millioner kroner for samme periode i 2007

Det ga et driftsresultat på minus 32 millioner kroner, en kraftig nedgang fra 122 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

- Acta opererer i et marked som er svært påvirket av den internasjonale kredittkrisen og den kraftige volatiliteten i aksjemarkedet. Acta har opplevd fall i inntektene, men på grunn av vår gunstige forretningsmodell har vi vært i stand til å handle raskt for å tilpasse oss den nåværende situasjonen, sier konsernsjef Simen Mørdre.

Herjet
Herjet av innsidesak, nye regler fra Kredittilsynet og det svært turbulente finansmarkedet har Acta hatt et tøft tredje kvartal.

Det har medført at konsernet har iverksatt endringer i prisstrukturen. Acta har allerde redusert planlagte kostnader med 100 millioner kroner i 2008. I oktober meldte konsernet om at ytterligere kostnadsreduksjonsprogram på inntil 200 millioner kroner er innført, og vil få full effekt fra 2009.

Vil vedvare
- Dessverre omfatter dette programmet også en reduksjon i antall ansatte i Acta. Vi tror at den nåværende situasjonen med vanskelige og utfordrende finansmarkeder vil vedvare en stund, og at vi er godt posisjonert for å gjenvinne lønnsomheten, sier konsernsjef Simen Mørdre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.