NA24.no

- Svenske kroner blir billigere

Sist oppdatert:
Får Nordea rett, vil du få rekordbillige svenske kroner i løpet av de neste månedene.

Fredag formiddag blir den svenske kroner handlet på rekordlave nivåer mot norske.

NA24 - din næringslivsavis

For 100 svenske kroner måtte du ut med under 76 kroner. Det kommer neppe til å stoppe her, tror økonomer. Forrige fredag mente Steinar Juel, sjeføkonom i Nordea Markets, at det bare var å reise på handletur og utnytte de billige svenske kronene.

- Reis på harrytur
- Man kan fortsatt reise, sier Juel til NA24.

- Svenske kroner rammes nå av problemene i Baltikum. Svenske banker er kraftig eksponert mot dette området. I tillegg er et svakt aksjemarked dårlige nyheter for svenske kroner.

En euro koster nå over 11,70 kroner, men det kan fort endres.

- Min svenske kollega tror euroen kan gå opp mot 12,50 svenske kroner. Dersom euroen holder seg i området rundt 9 norske kroner vil det si at 100 svenske kroner kommer til å koste 72 kroner, sier Juel.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Midlertidig svekkelse
Nordea er ikke alene om å tro at svenskekronen skal få juling fremover. Den svenske banken SEB spår i et notat at den svenske kronen på kort sikt kommer til å komme ned mot nivåer langt ned på 74-tallet, og peker på at utviklinen nå ligger i et bånd vi har sett utvikle seg de siste 14 årene.

Imidlertid tror ikke SEB at denne svekkelsen vil vedvare. De ser på dette som en midlertidig svekkelse, og allerede før påskehelgen kan man få en styrkelse av svenske kroner mot norske. Dette vil ikke være en stor styrkelse, ifølge SEB.

Deres økonomer tror vi i løpet av andre kvartal i år vil se at svenskekronen er på nivåer rundt 79, og at svenske kronen deretter vil styrke seg videre til over 80 utover høsten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere