*Nettavisen* Økonomi.

- Svenskene betaler arbeidsløse for å dra til Norge

Foto: (Faksimile fra Huffington Post)

Amerikanere mener idéen er så sprø at den kan fungere for dem også.

I den svenske kommunen Søderhamn tar drastiske skritt for å få bukt med arbeidsledigheten, skriver The Telegraph.

LES OGSÅ: - Jeg tjener tre ganger mer i Norge

Kommunepolitikerne har bestemt at alle arbeidsløse mellom 18 og 28 kan ta en «jobbreise» til Norge for å søke lykken.

De får betalt reisen til Oslo, samt en måneds opphold på et pensjonat der prisen per natt er rundt 200 kroner. «Pakka» inneholder også et krasjkurs i hvordan man skaffer seg jobb i Norge.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Vi hadde en arbeidsløshet på 25 prosent, så vi måtte finne en løsning. Å reise til Norge for å jobbe har alltid vært populært blant unge svensker. Men noen ganger vil de reise, men vet ikke hvordan de skal fikse jobb eller overnatting, så vi tenkte vi kunne hjelpe dem med begge deler, sier Magnus Nilsen, som er ansvarlig for prosjektet i Søderhamn kommune.

Svenskenes drastiske jobbgrep har gjort inntrykk langt utenfor Sveriges grenser.

- Hva om USA begynte å betale sine arbeidsløse for å reise til Canada for å jobbe? Dette høres kanskje litt usannsynlig ut, men det er akkurat det de gjør en i en svensk by, skriver amerikanske Huffington Post.

Svenskene er ikke de eneste som kommer til Norge for å få jobber, ifølge Huffington. Den norske arbeidsledigheten er 2,8 prosent, og landet hadde 25.000 ledige jobber (januar i år), ifølge tall fra FN. Stadig flere greske, spanske og italienske innvandrere kommer til Norge, og Norge blir beskrevet som «det lovede land» for arbeidsledige europeere.

Også andre nasjoner har gått til drastiske skritt for å ansette unge arbeidstakere. Den franske regjeringen betaler bedrifter til å ansette ungdom. Regjeringen vil betale 75 prosent av alle nye ansattes lønn det første året dersom arbeidstakeren er mellom 16 og 25 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.