NA24.no

- Sverige driver etnisk rensing

Foto: Scanpix/EPA
Sist oppdatert:
Ordkrig har ført til diplomatisk Cuba-krise for svenskene.

Munnhuggeriet mellom Cuba og Sverige er i ferd med å forsure forholdet mellom de to landene fullstendig, skriver expressen.se

Bråket startet da utenriksminister Carl Bildt besøkte FN i Genève for å snakke om menneskerettigheter. Der kritiserte han en rekke land for brudd på rettighetene, deriblandt Cuba.

Den cubanske ambassadøren gikk straks til motangrep på Bildts påstander, og kalte Sverige for en blodig kolonimakt som bedriver kolonialistisk slaveri. Han tiføyde senere at svenske myndigheter bedriver etnisk rensing.

- Bare mennesker med hår og hud som passer vikingrasen får bli i landet, uttalte han, og viste til at Sveriges historie tilsier at de ikke burde ytre seg om frihet og demokrati.

Nå krever svenskene at Cuba unnskylder formuleringene. Den cubanske ambassadøren ble kalt inn til utenriksdepartementet for noen dager siden, uten at det kom noen forklaring på bordet.

- Vi har rett til å si hva vil vil om mangelen på frihet og demokrati på Cuba uten å bli utsatt for å bli hånet som nasjon, sier Carl Bildt til avisen.

Han vil på nytt innkalle den cubanske ambassadøren til et møte, men sier har liten tro på at det cubanske regime vil unnskylde seg denne gangen heller.

Carl Bildt betrakter konflikten mellom landene som svært alvorlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere