*Nettavisen* Økonomi.

- Svigerfar (86) drepte Olof Palme

Foto: PHIL HARRIS (DAILY MIRROR/Bulls)

Milliardærkonen med elleville anklager fra sin grav.

01.09.12 12:09

En av de mest omtalte sakene i sommer var da den amerikanskfødte milliardæren Eva Louise Rausing (48) ble funnet død i sitt hjem i Chelsea, London.

Årsaken til at hun ble funnet var at hennes svenskfødte mann Hans Kristian Rausing ble pågrepet av politiet da han 9. juli kjørte sterkt alkoholpåvirket rundt i London. Da politiet ransaket boligen hans, fant de Eva død. Da hadde hun ligget død i deres felles leilighet i to måneder.

Hans Kristian Rausing er arving til en familieformue på over 50 milliarder kroner.

I forrige uke meldte Dagens Nyheter at Eva Rausing ved flere anledninger hadde kontaktet med svensk politi og Palme-forfatteren Gunnar Wall. Her skal hun ha gitt beskjed om at hun visste hvem det var som sto bak drapet på Sveriges statsminister Olof Palme i 1986.

- Jeg vet hvem som drepte Olof Palme, skal hun ha skrevet i en e-postkorrespondanse som begynte i 2011.

- Min egen svigerfar
Denne informasjonen skal hun ha fått fra sin mann, og hun skal også ha signalisert at hun fryktet for sitt eget liv etter at hun fikk vite om dette.

Svenske medier skriver nå at hun hevdet gjerningsmannen var hennes egen svigerfar, miultimilliardæren Hans Rausing. Hans Rausing (86), flyttet til Storbritannia fra Sverige for 30 år siden etter å ha tjent en formue på kartongselskapet Tetra Pak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Både Eva Rausing og hennes mann, som ikke lenger er mistenkt for konens dødsfall, har vært kjent for å misbruke tunge narkotiske stoffer. Noe det også ble påvist spor av i Evas kropp.

Eva skal selv ha skrevet i e-postene at narkotikaproblemene ville være ødeleggende for hennes troverdighet når det gjaldt påstandene.

Grunnen til at Hans Rausing skal ha stått bak drapet på Palme hevdet hun at kun var økonomiske, ved at Rausing følte seg truet av Palmes politikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slår tilbake
Den aldrende milliardæren går nå ut mot anklagene.

- De siste uttalelsene og e-postene som tilskrives henne speiler sykdommen hun kjempet så hardt for å overvinne, sier Hans Rausing til Aftonbladet.

Han peker på at det til slutt var narkotikaen som ble hennes bane.

- Familien Rausing forsøkte å hjelpe henne i hennes lange kamp mot narkotika, en kamp som til slutt bekjempet henne, sier 86-åringen.

Palme-drapet
Den 28. februar 1986 ble Olof Palme skutt og drept i Sveavägen i Stockholm. Siden har drapet vært en nasjonalt traume for Sverige.

Tross enorm etterforskning er drapet uoppklart, og det har vært en rekke teorier knyttet til hvem det er som drepte Palme.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

I 1989 ble den uføretrygdede rusmisbrukeren Christer Pettersson funnet skyldig i mordet og dømt til livsvarig fengsel. Men kun noen måneder senere ble han frifunnet på grunn av manglende bevis og feil begått under etterforskningen.

Da Eva Rausing ble begravet i USA var det kun hennes søsken og moren som var til stede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag