NA24.no

- Svært gledelig

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Men Høyre maner likevel til nøkternhet etter at Osama bin Laden er drept.

Nyheten om at terrorlederen Osama bin Laden gleder norske politikere.

- Det er en svært gledelig nyhet at Al-Qaida-lederen Osama bin Laden nå endelig er innhentet og drept av amerikanerne. Det er utvilsomt et stort tilbakeslag for internasjonale terrorister, men dette betyr ikke slutten for terrorfaren, sier lederen for Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Ine Eriksen Søreide (H).

Hun understreker at bin Ladens død ikke er ensbetydende med Al-Qaidas endelikt.

- Ingen endring i Afghanistan
- Vi må være nøkterne i forhold til den praktiske betydningen denne seieren har. Det er også viktig å understreke at dette ikke vil ha noen betydning for Norges og det internasjonale samfunnets engasjement i Afghanistan. Vårt mål i Afghanistan vil fortsatt være å bidra til å bygge opp en fungerende statsstruktur for å forhindre at landet igjen skal kunne bli et arnested for terrorister som Osama bin Laden, sier hun.

Høyrepolitikeren vektlegger likevel den mektige lederens symbolkraft:

- Det er likevel ingen tvil om at bin Laden har vært svært betydningsfull som politisk symbol, og det er av stor symbolsk betydning at han nå er drept. Når man ser på gledesscenene som nå utspiller seg i USA er det et tegn på hvor dypt hendelsene 11. september 2001 fortsatt sitter i den amerikanske bevisstheten. At gjerningsmannen nå er drept kan hjelpe amerikanerne – og kanskje særlig de pårørende til de som ble drept den dagen – til å legge bak seg de grusomme hendelsene for snart ti år siden, sier Eriksen Søreide.

- Samme trusselbilde
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser til Nettavisen mandag morgen at drapet ikke endrer trusselbildet i Norge - på kort sikt.

- Vi vurderer det slik at det ikke er noen endring i trusselsituasjonen i Norge på kort sikt. Trusselvurderingen fra mars står seg, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere