NA24.no

- Svært viktig for oss

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Aker Solutions tildelt kontrakt til halv milliard kroner.

BP Norge har tildelt Aker Solutions en kontrakt for ingeniørtjenester, innkjøp, konstruksjon og installasjon (EPCI) for en tie-back fra Oselvar til Ula plattformen.

Selskapet estimerer kontraktsverdien til å være rundt 450 millioner kroner, fremgår det av en børsmelding.

- Denne kontrakten er svært viktig for oss. Vi ser på den som en bekreftelse på at vi har gode og forutsigbare leveranser for en av våre nøkkelkunder. Aker Solutions har vært stolt leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på BPs norske plattformer siden 1999. Når vi nå tar på oss nye og spennende prosjekter for BP, vil vi yte vårt beste for å være deres foretrukne partner, sier Stian Vemmestad, leder for vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomheten i Aker Solutions.

Kontrakten omfatter ingeniørtjenester, anskaffelse, fabrikasjon av modul og mindre komponenter, samt installasjon offshore og assistanse ved ferdigstillelse. Oppdraget er basert på en teknisk forstudie (FEED) utført av Aker Solutions.

Transport
Aker Solutions opplyser videre at formålet med tie-back operasjonen er å transportere olje og gass 24 kilometer fra Oselvar-feltet hvor DONG er operatør, til BPs plattform Ula for prosessering.

Oljen vil bli prosessert på selve plattformen, mens gassen vil enten bli reinjisert eller transportert via rørledning til anleggene på Gyda og Ekofisk. Ula plattformen ligger sørvest i Nordsjøen på cirka 70 meters vanndyp. Ula-feltet er nylig blitt oppgradert med utstyr for vann- og gassinjeksjon, som gjør det mulig å produsere for flere andre felt i området.

Starter umiddelbart
Arbeid i forbindelse med kontrakten starter umiddelbart og vil bli ferdigstilt i november 2011. Prosjektet vil bli ledet ut fra Aker Solutions kontorer i Stavanger. Fabrikasjon og prefabrikasjon vil bli utført ved selskapets verft i Egersund.

Kontraktspart er Aker Solutions datterselskap Aker Offshore Partner AS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere