NA24.no

Foto: Namdalsavisa (-)

- Ta sommerferien om vinteren

Sist oppdatert:
Fylkesmann Inge Ryan mener at sommerferien i Indre Namdal bør flyttes til midtvinters.

Forslaget ble først lansert i 1993. Det høstet storm, blant annet blant lærerne i Namsskogan.

Som fylkespolitiker gjentok Ryan forslaget i 1996. Da ville han utvide det til å gjelde hele Indre Namdal.

Fylkesmann Ryan er enig med tidligere ordfører og fylkespolitiker Ryan.

- Jeg mener fortsatt at det er riktig og mulig å legge hovedferien i Namsskogan kommune til perioden 15. januar–15. februar, sa Ryan da han i helga snakket til kommunestyremedlemmene på samlinga i Namsos.

Ryan understreket at en må tørre å tenke noen ville tanker.

Ordfører Stian Brekkvassmo er enig i at en må tørre å tenke utradisjonelt. Men ordføreren er usikker på om han skal gå videre på utspillet.

- Jeg har ikke opplevd noe folkekrav i Namsskogan om å flytte ferien. Men hvis det blir påtrykk, skal jeg selvsagt vurdere det nærmere, sier Brekkvassmo til Namdalsavisa.

Begrunnelsen
Ryan begrunnet forslaget i 1996 blant annet med følgende i en artikkel i NA:

- Når jeg foreslår å flytte ferien til vinterhalvåret, er ikke det for å være vittig, eller som et påfunn for å komme i avisa. Det er fordi jeg tror dette er mulig å gjennomføre, og fordi det er nødvendig å tenke nytt i Indre Namdal.

Grunnlaget for at det skal bo folk her, er at det foregår en verdiskapende virksomhet i kommunene. I dag er det en kjensgjerning at dette i all hovedsak foregår i tidsrommet fra etter påske til november.

Dette tidsrommet bør vi derfor utnytte maksimalt, og da blir det helt galt at samfunnet går inn i en hvileperiode – og tar ferie – midt i den aller beste tiden på året, uttalte Ryan.

Ryan argumenterte videre med muligheter til å skape enda flere arbeidsplasser med mer tilgjengelig arbeidskraft i sommerhalvåret. I perioder om sommeren var det mangel på arbeidskraft i Indre Namdal, mens det er var høy ledighet i vinterhalvåret.

Møter motstand
Da Ryan lanserte flytting av ferien, møtte han som nevnt motstand blant annet fra lærere som ikke ønsket kortere sommerferie.

Dagens ordfører tok en kjapp test blant noen kommuneansatte.

- De rynka litt på nesa. Jeg fikk tilbakemelding på at det er ønskelig med ferie om sommeren. Det vil virke litt merkelig hvis vi i Namsskogan er de eneste som arbeider mens andre har ferie, tror Brekkvassmo.

Men ordføreren vil ikke avvise en debatt om dette.

- Vi er gjerne litt trauste og konservative i tankegangen i det offentlige. Det skal være lov å komme med utradisjonelle løsninger, mener Brekkvassmo.

Les flere saker hos Namdalsavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere