*Nettavisen* Økonomi.

- Tåkeleggingsmanøver fra Senterpartiet

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Høyres Per Kristian Foss sparker bena under Navarsetes redningsaksjon.

29.10.10 20:15

Fredag ettermiddag ble Senterpartileder Liv Signe Navarsete presset til å offentliggjøre det interne notatet som skulle frikjenne partiet fra juks med partistøtte.

Høyres Per Kristian Foss mener det interne notatet ikke hjelper Senterpartiet av kroken, og kun er en tåkeleggingsmanøver fra partiet.

- Ikke noe bevis
Foss mener at notatet ikke er noe bevis i Senterpartiets kamp for å renvaske seg. Tvert i mot mener han brevet er en «tåkeleggingsmanøver».

- Dette er et snedig forsøk på å komme seg unna at dette på, sier Foss, og viser til at brevet ikke sendt av en i Senterpartiets ledelse, men av Steinar Dvergsdal. Han er styreleder i Felleskjøpet Agri. Dvergsdal er riktignok senterparti-mann, men altså ikke en del av ledelsen i partiet.

Foss påpeker videre at Eidsiva selv har gått ut med at pengestøtten var ikke valgkampbidrag. Selskapet har i tillegg trukket av støtten på skatten, noe som nok en gang viser at Eidsiva ikke regnet dette som valgkampstøtte.

- Brevet viser jo at det ikke kommer tydelig frem at resten av pengene skulle gå til valgkamp eller å drive partiet, sier Foss.

Venter etterspill
Den kjente Høyre-politikeren regner nå med at Finanstilsynet vil ta kontakt med revisoren til Senterpartiet. Foss sier videre at Økokrim selv må bestemme hva de vil gjøre, men at de trolig vil avvente Finanstilsynets gjennomgang med revisor før de eventuelt foretar seg noe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.