- Takk, dere reddet meg

Foto: (Bergesen)

George Williams, den såkalte flåtemannen, takker for at han ble berget av den norske tankeren, «Berge Odin».

28.04.06 10:15

- Han sier han er dypt takknemlig til det norske fartøyet som reddet ham, sier hans advokat, Leif Almquist, til TV 2 Nettavisen torsdag,

Flytende på havet
Det var mannskapet om bord på gasstankeren «Berge Odin» som fant den 47 år gamle mannen på en flåte av oljefat og pallematerialer flytende i Skagerrak, da de var på vei fra Brayfoot Bay i England til Stenungsund.

Flåtemannen ble plukket opp i internasjonalt farvann, 30 nautiske mil syd for Kristiansand.

Flåtemannen sier han heter George Williams. Han har fortalt at han ble satt på havet av et engelsk skip, men har kommet med få detaljer til politiet.

Mannen hadde drevet rundt på havet i flere dager da han ble reddet. Ifølge kapteinens logg luktet han som en geit.

- Han vil gjerne fremføre en stor takk for at han ble reddet, og formidle dette via norsk presse, sier Almqvist.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nye avhør
George Williams åpnet seg mer overfor svenske politimyndigheter i nye avhør torsdag. Også advokaten hans har fått høre hans historie.

- Han har fortalt meg hva som skjedde. Men han sier han selv ønsker å fortelle hva han har vært med på. Jeg kan derfor ikke bringe det videre, sier Almqvist.

Ifølge svenske Aftonbladet holder Williams fast ved det han har sagt tidligere.

- Han holder seg til historien. Han sier A, men ikke B. Han sier han har blitt kastet av en båt, men ikke hvilken. Og han vil ikke si hvor han gikk om bord eller hvem han er, sier Thomas Fuxborg ved politiet i Västra Götaland til avisa.

Ifølge Fuxborgs snakker flåtemannen engelsk med en nederlandsk dialekt som er kjent i Sør-Afrika.

Williams sier han er statsløs amerikaner.

- Lyver
Svenske politimyndigheter mener at mannen lyver om sin identitet og opplevelse. I et ledd i å løse gåter vil han bli etterlyst over hele verden med fingeravtrykk gjennom Interpol. Men det kan ta lang tid å få svar.

- Mannen blir hos oss inntil vi vet hvem han er, sa pressetalsmann ved politiet i Västre Götaland, Thomas Fuxborg, til TV 2 Nettavisen tidligere i uka.

Politiet vurderer nå å opprette en undrsøkelsessak i forbindelse med mannens forklaring. Da har de anledning til å gå etter mannens historie med kriminaltekniske historier.

Flåtemannen er inntil videre innkvartert ved Migrationsverkets mottak utenfor Göteborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.