NA24.no

- Tåpelig Facebook-debatt

Sist oppdatert:
Kjendisadvokats Facebook-venn slakter kritikken.

- Jeg synes debatten er ganske tåpelig, sier en journalistene som er Facebook-venn med John Christian Elden.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Debatten er ganske tåpelig med tanke på at de fleste journalister som jobber med krim har regelmessig kontakt med Elden, drikker øl med ham og har lagt ham til på Messenger. At de da får kritikk når de legger ham til på Facebook er bare dobbeltmoral og teit, sier journalist i ABC Nyheter, Hans Henrik Torgersen til NA24 Propaganda.

Torgersen var en av de første journalistene som ble venn med advokat John Christian Elden på Facebook. I ettertid har debatten om Eldens venner på Facebook versert både på Facebook og i spaltene i mediene.

Viktig med åpenhet
Torsdag møtes Elden til åpen debatt med nest-leder i Norsk Redaktørforening Arne Jensen på Presseklubben i Oslo. Jensen mener at debatten kanskje ikke er så altfor viktig.

- Nei, jeg vet ikke om jeg vil gradere den i viktighet, men det er klart at den er viktig i den for stand at det er greit for journalister, og redaktører for den saks skyld, å være ryddige og tydelige på hvilke kontakter og bindinger man har i verden. Så er det det med Facebook at vennegrepet er et annet enn i dagligtalen. Spørsmålet er om andre misforstår og tolker dette på en annen måte – i så fall kan det bli problematisk, sier Jensen til NA24 Propaganda.

- Men er ikke dette en medieskapt debatt?

- Jeg tror ikke den har kommet fra folkefypet og presset seg frem. Det er jo mange debatter som mediene setter på dagsorden uten at det er noen folkebevegelse, det synes jeg er greit.

Hul debatt
Torgersen på sin side mener at hans virkelige kilder ikke vil bli offentliggjort på et sted som Facebook.

- Veldig mange journalister har Elden på msn, og han er en ivrig bruker av verktøyet. Selv hadde jeg ingen problemer med å invitere alle på min msn-liste til Facebook. Mine virkelige kilder, altså de som ikke er felles med hundre andre journalister ligger ikke der uansett, sier han og legger til:

- Hele debatten om Facebook blir hul når man ser at det er kulturjournalister som er ivrigst til å fordømme verktøyet. Når man ser hvordan en gjennomsnittlig kulturjournalist driver kildepleie, så har ikke deres mening mye relevans for meg.

Jensen i redaktørforeningen mener det er hvordan utenforståebnde tolker vennskapet mellom journalistene som kan være problematisk.

- Har journalistene disse advokatene som reelle venner, er det positivt at de står åpent frem med det. Er de ikke reelle venner, men ser ut som det, kan det også være et problem, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere