- Tar sterk avstand fra Lime-kjeden

ÅPNER IGJEN: Brødrene Zain, Mobin og Zamman Waris åpner i morgen søndag igjen dørene i butikken som politiet tirsdag.

ÅPNER IGJEN: Brødrene Zain, Mobin og Zamman Waris åpner i morgen søndag igjen dørene i butikken som politiet tirsdag. Foto: Ole Kristian Trana (Østlandets Blad)

Lime-butikken i Ski måtte stenge og fikk kassaapparatene beslaglagt da politiet aksjonerte mot dagligvarekjeden. Nå har eierne fjernet alle Lime-logoer og åpner dørene igjen søndag.

13.09.14 22:39

SKI (Oblad.no): Det har vært en strevsom uke for de tre brødrene som i en kort periode ble mistenkt for å drive med både menneskehandel og annen grov kriminalitet. Nå har de rensket bort alt av Lime-logoer, byttet navn til Ski Matvarehandel og har hyllene fulle av varer. I morgen søndag åpner de igjen dørene til butikken i Jernbaneveien i Ski.

– Det har vært veldig tøft å ha disse beskyldningene hengende over seg, men verst har det kanskje vært for resten av familien vår, sier daglig leder, Mobin Waris til ØB lørdag formiddag. Han understreker også at de tar sterk avstand fra Lime-kjeden, men de ønsker ikke å utdype dette nærmere.

Det var tirsdag i denne uken at både politi og representanter fra Skatt Øst raiden Lime-butikken. De tok med seg to kassaapparater og en av de ansatte til avhør på Romerike politistasjon. Mannen slapp ut igjen samme kveld, mens kassaapparatene ble igjen for utvidet kontroll.

Samme kveld fikk driverne av butikken i Ski beskjed om at de kunne åpne butikken igjen. Ingen av verken ledelsen eller ansatte var under mistanke for noe kriminelt.

Brødrene Waris er redd for ryktet sitt og er bekymret for at gamle gode kunder kan forsvinne etter siste dagers medieomtale.

– Det er deilig å kunne ønske velkommen til nye og gamle kunder, men jeg er forbannet over det som ble presentert i ØB. Vi ble jo fremstilt som kriminelle og det er vi ikke, sier daglig leder. Han forstår at lokalavisen må skrive om en hendelse hvor en butikk blir stengt av politi og skattemyndigheter, men han er livredd for hva dette kan gjøre med fremtidig omsetning.

Samtidig som de jobber iherdig med å få alt på plass til morgendagens åpning, jobbes det også med å få til en avtale med en annen kjede. Den vil de ikke snakke med ØB om.

Les flere saker i Østlandets Blad her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.