NA24.no

- Telenor-ansatt pågrepet for New York-bombe

Foto: Ap (Ap)
Sist oppdatert:
- Vi jobber med å finne ut av dette, sier Telenor.

En Telenor-ansatt i Pakistan er pågrepet i forbindelse med bombeforsøket som ble avverget i New York tidligere i mai, melder The Wall Street Journal.

Totalt er fire personer pågrepet i Pakistan for å ha hatt forbindelser til bombeangrepet.

- Vi jobber med å finne ut av dette, så foreløpig kan vi verken avkrefte eller bekrefte opplysningene fra Wall Street Journal. Vi må komme tilbake til dette etter hvert, sier pressetalsmann Atle Lessum i Telenor til VG Nett .

Ifølge The Wall Street Journal mener pakistanske myndigheter at den lokale Telenor-ansatte tidligere har delt rom med den terrormistenkte Faisal Shahzad ved University of Bridgeport i Connecticut i USA og at han var kontakten mellom Shahzad og en av de andre arresterte, en innehaver av en dataforhandler i Islamabad.

Mistanke mot cateringfirma
En annen arrestert, navngitt som Salman Ashraf Khan (35), har en lederstilling i et familieeid cateringfirma i Islamabad.

Dette firmaet har hatt oppdrag for den amerikanske ambassaden i Pakistan, og en teori er at terrorister hadde planlagt å bruke firmaet som dekke for terrorangrep i Pakistan.

- Opplært i Pakistan
Shahzad (30) ble arrestert etter at en bil med en bombe ble funnet i det svært trafikkerte Times Square-området i New York 1. mai.

En gateselger så det røk ut av bilen og varslet politiet.

Shahzad skal ha fortalt myndighetene at han opererte alene etter å ha fått opplæring i bombeproduksjon i Pakistans grenseområder mot Afghanistan.

Heleid av Telenor
Telenor Pakistan er heleid av Telenor, og inngår blant flere asiatiske Telenor-selskaper, i Thailand, Malaysia og Bangladesh.

Telenor startet driften i Pakistan i 2005 og er landet raskest voksende mobiloperatør, med 23 millioner abonnenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere