*Nettavisen* Økonomi.

- Telenor-ansatt pågrepet for New York-bombe

Foto: Ap (Ap)

- Vi jobber med å finne ut av dette, sier Telenor.

21.05.10 21:14

En Telenor-ansatt i Pakistan er pågrepet i forbindelse med bombeforsøket som ble avverget i New York tidligere i mai, melder The Wall Street Journal.

Totalt er fire personer pågrepet i Pakistan for å ha hatt forbindelser til bombeangrepet.

- Vi jobber med å finne ut av dette, så foreløpig kan vi verken avkrefte eller bekrefte opplysningene fra Wall Street Journal. Vi må komme tilbake til dette etter hvert, sier pressetalsmann Atle Lessum i Telenor til VG Nett .

Ifølge The Wall Street Journal mener pakistanske myndigheter at den lokale Telenor-ansatte tidligere har delt rom med den terrormistenkte Faisal Shahzad ved University of Bridgeport i Connecticut i USA og at han var kontakten mellom Shahzad og en av de andre arresterte, en innehaver av en dataforhandler i Islamabad.

Mistanke mot cateringfirma
En annen arrestert, navngitt som Salman Ashraf Khan (35), har en lederstilling i et familieeid cateringfirma i Islamabad.

Dette firmaet har hatt oppdrag for den amerikanske ambassaden i Pakistan, og en teori er at terrorister hadde planlagt å bruke firmaet som dekke for terrorangrep i Pakistan.

- Opplært i Pakistan
Shahzad (30) ble arrestert etter at en bil med en bombe ble funnet i det svært trafikkerte Times Square-området i New York 1. mai.

En gateselger så det røk ut av bilen og varslet politiet.

Shahzad skal ha fortalt myndighetene at han opererte alene etter å ha fått opplæring i bombeproduksjon i Pakistans grenseområder mot Afghanistan.

Heleid av Telenor
Telenor Pakistan er heleid av Telenor, og inngår blant flere asiatiske Telenor-selskaper, i Thailand, Malaysia og Bangladesh.

Telenor startet driften i Pakistan i 2005 og er landet raskest voksende mobiloperatør, med 23 millioner abonnenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.