NA24.no

- Tenker ikke så mye på børsen

Vi klarte ikke dy oss. NA24 måtte bare spørre taxisjåførerene om aksjemarkedet.

Finanspressen har skrevet side opp og side ned om kredittkrise og børsuro. Blodrøde tall på Oslo Børs og på resten av verdens har vært det store samtaleemne for enhver dresskledt mann eller kvinne siden nyttår. Men hva tenker mannen i gaten om papirtapene som beløper seg til flere hundre milliarder kroner?

NA24 - din næringslivsavis

NA24 tok turen ut i drosjekøen på Stortorget i Oslo for å høre hva drosjesjåførene tenker og mener om børsfallet den siste tiden. Det sies at når journalistene begynner å spørre drosjesjåførene om børsutviklingen, ja da er børsen på bunn.

- Han Chess-gründeren har tapt penger
- Om den er på bunn vet jeg ikke. Men jeg har jo hørt om blant annet han Chess-gründeren hva han nå heter som visstnok har tapt mye penger. Det er sikkert ikke morsomt. Jeg syntes neste børsutviklingen har blitt litt skummel, sier drosjesjåfør Tito Buduson som aldri har satset en krone på aksjer og heller aldri kommer til å gjøre det.

Heller ikke drosjesjåfør Forak Beniten vet så mye om utviklingen på verdens børser, men har fått med seg at penger forsvinner like raskt som de har kommet.

-Formuer skapes over natten og fordufter i løpet av dagen. Børsen er et sjansespill jeg ikke vil ha noe med å gjøre. Jeg vil ikke utsette meg for den risikoen rett og slett, sier Beniten.

De har råd til å tape penger
Selv om drosjesjåfør Ali Farasat har forståelse for hvor tungt børsfallet rammer enkelte, er han ikke redd for at uroen vil spre seg utenfor børsen.

- Nei, det tror jeg ikke. De som er der har råd til å tape pengene. Når det er sagt, om jeg taper 10 kroner er det kjedelig for meg, så da skjønner jeg at det er kjedelig for dem som kanskje taper 100 millioner kroner, sier han.

Heller ikke sjåfør Kristofer Schjødt bryr seg veldig mye om hva som skjer i børsverdenen.

- Ikke har jeg aksjer og ikke tenker jeg så mye over hva som skjer på børsen. Det som opptar meg langt mer er renteutviklingen og hvordan økonomien til vanlige folk vil bli fremover, sier han.

Musikk mer viktig enn børs
Drosjesjåfør Roger Svensen vet ikke om noe kjedeligere enn Oslo Børs. For ham er musikken det viktigste.

- Jeg spiller ikke på børsen, jeg spiller heller musikk. Instrumenter er min lidenskap og jeg nøyer meg med det jeg har. Opprinnelig kommer jeg fra beste vestkant, men jeg har det aller best på østkanten. Å klare seg med det en har er min livsfilosofi, sier Svensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere