*Nettavisen* Økonomi.

- Terror-mistenkt ikke lenger Telenor-ansatt

Foto: Ap (Ap)

Mannen som er pågrepet i Pakistan i forbindelse med det mislykkede bombeangrepet i New York denne måneden, er ikke lenger ansatt i Telenor, opplyser selskapet.

22.05.10 13:35

- Vi har i dag fått bekreftet hvem denne personen er. Vedkommende har tidligere vært ansatt i Telenor, men ikke på en god stund, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til NTB.

Fire personer ble fredag pågrepet i Pakistan fredag for å ha bånd til pakistanskamerikaneren Faisal Shahzad, som ble pågrepet i New York like etter det mislykkede bombeforsøket.

Den amerikanske avisa The Wall Street Journal skrev at én av de fire var leder ved en lokal Telenor-avdeling.

- Men dette er altså ikke riktig, sier Lessum.

Ifølge The Wall Street Journal mener pakistanske myndigheter at den lokale eks Telenor-ansatte tidligere har delt rom med den terrormistenkte Faisal Shahzad ved University of Bridgeport i Connecticut i USA og at han var kontakten mellom Shahzad og en av de andre arresterte, en innehaver av en dataforhandler i Islamabad.

Mistanke mot cateringfirma
En annen arrestert, navngitt som Salman Ashraf Khan (35), har en lederstilling i et familieeid cateringfirma i Islamabad.

Dette firmaet har hatt oppdrag for den amerikanske ambassaden i Pakistan, og en teori er at terrorister hadde planlagt å bruke firmaet som dekke for terrorangrep i Pakistan.

- Opplært i Pakistan
Shahzad (30) ble arrestert etter at en bil med en bombe ble funnet i det svært trafikkerte Times Square-området i New York 1. mai.

En gateselger så det røk ut av bilen og varslet politiet.

Shahzad skal ha fortalt myndighetene at han opererte alene etter å ha fått opplæring i bombeproduksjon i Pakistans grenseområder mot Afghanistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.