- Thon kan bygge norske fengsler

Foto: Lars Brock Nilsen

Frp følger raskt opp utspillet fra Høyre.

28.08.13 09:34

RÅDHUSET (Nettavisen): Michael Tetzschner har i VG tatt til orde for at private aktører må få lov til å drifte norske fengsler for å få ned soningskøen som er tredoblet på fire år.

- Velkommen etter, Høyre! Det er jammen godt dere har et parti som tenker for dere, sier Frp-nestor Carl I. Hagen humoristisk.

Nettavisen møter Hagen på kontoret på Rådhuset, etter en 2,5 timer lang danseøkt på Bislett.

Lurer du på hva du skal stemme? Ta Nettavisens valgomat her.

- Thon kan drive fengsler
- Det skulle tatt meg to måneder å rydde opp i norsk fengselsvesen, sier han.

I Norge i dag venter over 1.100 personer for å få sonet sine dommer. 3.800 fengselsplasser er ikke nok til å ta unna de lange køene.

- Hvordan vil du gjøre det, Hagen?

- Følgende modell ville vært en «vinn-vinn»-situasjon der vi har med utenlandske kriminelle å gjøre: Norge tilbyr å betale 50 prosent mer enn stykkpris i hjemlandet til den dømte, som likevel vil bli billigere enn ved soning i Norge. For de som skal sone i Norge, kan vi for eksempel la Olav Thon gjøre i stand en bygningsmasse som i dag ikke benyttes til fulle, sikre bygget og koble på et sikkerhetsselskap til å passe på fangene.

- Ja, vi snakker ikke om de bandittene som hører hjemme på Ullersmo, men de som soner for mindre alvorlige forhold, det må jeg presisere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

- Thon gir en ny legitimitet
- Mens vi er inne på Thon. Hva synes du om den massive støtten han kommer med til Frp?

- Det er veldig flott! Thon startet helt fra bunnen av og står på som rene arbeidshesten i en alder av 90 år. Dette er en Askeladden-historie. At han støtter Frp, er med på å legitimere partiet på en ny måte, fordi han står for mye folk flest forbinder med god arbeidsmoral og kvalitet.

Les Stavrums kommentar: Dumt å krige mot Thon

- Og han viser med dette hvor mye han hater byråkratisk tull og tøys, som det er så mye av. Jeg har jobbet med mange saker hvor hans prosjekt har blitt utsatt i månedsvis på grunn av meningsløse diskusjoner, sier Hagen engasjert.

- Ja, dette var virkelig moro!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.