NA24.no


TILTALT: En mann i 40-årene er tiltalt for å ha forsøkt å bestikke en eiendomsmegler for å få tilslag på en bolig i Skedsmo i Akershus. Illustrasjonsfoto: Scanpix
TILTALT: En mann i 40-årene er tiltalt for å ha forsøkt å bestikke en eiendomsmegler for å få tilslag på en bolig i Skedsmo i Akershus. Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Tilbød eiendomsmegler 20.000 for å gi ham tilslag på bolig

- Jeg hadde drukket ganske mye.

I forbindelse med salget av en bolig på Kjeller på Romerike i oktober 2014 skal en mann i 40-årene via tekstmelding ha tilbudt en eiendomsmegler 20.000 kroner «under bordet» dersom han fikk kjøpe til takst.

Nå er mannen tiltalt for forsøk på korrupsjon og brudd på straffelovens paragraf 276, for «å ha tilbudt noen en utilbørlig fordel i anledning av oppdrag».

Til Nettavisen innrømmer mannen at meldingen er sendt fra hans telefon.

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor den ble sendt. Jeg innrømmer at meldingen kom fra min mobiltelefon, men hvorfor husker jeg ikke. Den kan ha blitt brukt av andre også. Det skjedde på kvelden etter at jeg hadde feiret bursdagen min og drukket ganske mye.

Les også: Desember: Boligprisene øker fortsatt

- Hørte aldri noe fra megleren

Han hevder han aldri gjorde noe for å følge opp SMS-en.

- Jeg har ikke hørt fra megleren før eller siden, og jeg har heller aldri prøvd å gjøre noe mer.

Mannen forteller om hvordan han slet økonomisk på tidspunktet og at han aldri hadde kunnet gjennomføre det tilbudet han skal ha gitt megleren.

- Jeg var gjeldsslave og var under en gjeldsordning. Jeg hadde altså ingen penger, og kunne aldri ha gjennomført det.

Les også: Nordmenn bruker minst på bolig i Skandinavia

- Jeg hadde ikke penger

- Jeg har ikke ment å sende den meldingen i det hele tatt. Jeg har aldri gjort noe lignende før eller siden, og jeg skjønner ikke hva politiet mener at jeg ønsket å oppnå med den, siden jeg ikke hadde noen penger, sier han videre.

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforening, Carl O. Greving.

Nettavisen har vært i kontakt med den aktuelle megleren som mottok tekstmeldingen. Han ønsker ikke å uttale seg om saken, men sier at han aldri har vært borti noe lignende tidligere.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra politiadvokaten i saken.

Les også: Lysbakken foreslår radikalt grep i boligmarkedet

- Aldri hørt om lignende

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Greving, forteller at forbundets jurister aldri har vært borti noe som dette.

- De har aldri hørt om lignende, og våre jurister har jobbet med dette i mange, mange år. Så dette er nok en litt unik sak, sier Greving til Nettavisen.

Les også: Her kan du se hva naboen solgte for i 2016

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere