NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

- Tilbudt millioner

Sist oppdatert:
Morgan Andersen hevder i retten at han ble tilbudt store beløp i Mikel-striden.

OSLO TINGRETT (NA24): Det skal ha skjedd på et møte med John Shittus agentselskap SEM i London sommeren 2006.

NA24 - din næringslivsavis

Da kranglet Chelsea med Manchester United om John Obi Mikel, som ett år tidligere hadde blitt solgt av Andersen og Lyn til United.

Det er SEM-sjef Jerome Anderson som skal ha tilbudt Andersen og Lyns Viggo Aaberg pengene.

Tilbød cash
- Anderson tilbød oss 200.000 pund hver dersom vi byttet side og trakk saken. Vi skulle få pengene i cash der og da, sier Morgan Andersen i retten onsdag.

Les også: Alt om rettssaken

Andersen sier Aaberg antakelig kan bekrefte dette. SEM jobbet for Chelsea, og den engelske storklubben skulle være villig til å punge ut for å begrave striden og sikre seg Mikel.

- Jeg tror Viggo Aaberg var like sjokkert som meg, og jeg informerte Manchester Uniteds sjef David Gill om dette på telefon like etterpå.

- Hadde jeg sagt ja, kunne jeg reist verden rundt og koset meg istedenfor å stå i retten nå, hevdet Morgan Andersen.

Dagen etter ble Chelsea og United enige om en konfidensiell overgangsavtale for John Obi Mikel.

- Stolte på Morgan
Fotballagent Rune Hauge sa i retten onsdag at han hadde gitt Morgan Andersen for mye tillit.

- En av de jeg stolte for mye på er Morgan Andersen. SEM og Chelsea fikk rett, skulle det vise seg, sa Hauge etter sitt vitnemål.

SEM og den engelske storklubben hadde nemlig ikke særlig tillit til Lyn og Andersen, sa Hauge. Og fortalte videre at selskapet hans ikke opptrådte som agenter for de fire nigerianske spillerne som kom til Norge, Norges Toppidrettsgymnas og Lyn høsten 2004.

Fotballagent Hauge sa at han samarbeidet med SEM, et av verdens største agentselskaper (hvor Jerome Anderson og John Shittu jobber).

- Det lå hele tiden i kortene at Mikel skulle komme fra Nigeria til Norge for å få sportslig og sosial utdannelse og skulle så videre til Chelsea, som hele tiden betalte alle utgiftene mens Mikel gikk på Norges Toppidrettsgymnas.

- Tjukk i hodet
Hauge avviste at selskapet hans på et møte på Bristol 8. september diskuterte proffkontrakt for Mikel i Lyn, og at Morgan Andersen senere samme dag fakset ham og firmaet hans et kontraktforslag. Dette hevdet Andersen i retten tirsdag.

- Det ville ikke vært noen vits i å snakke med oss om noen proffkontrakt med Mikel. Vi kunne ikke forhandlet om det.

For rettighetene satt altså SEM på, ifølge Hauge.

Som ikke hadde noe tillit til at Mikel skulle ha signert en ny Lyn-kontrakt (proffavtale) i tidsrommet da han fylte 18 år i april 2005. I den kontrakten har John Obi Mikel samme lønn (33.500 kroner i måneden) som i amatøravtalen unggutten signerte i september 2004.

Dette til tross for at Chelsea og United ivret etter stortalentet.

- Da må han fått dårlig rådgivning eller være tjukk i hodet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere