NA24.no

- Tilliten er på vei tilbake

Sist oppdatert:
Et snev av optimisme kan spores i de asiatiske markedene.

De tonenangivende aksjeindeksene i Asia stiger onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjene fikk et dytt i riktig retning som bidro til å sende samleindeksen for regionen, MSCI Asia-Pacific, til det høyeste nivået på en uke. Onsdag morgen norsk tid står referanseindeksen i 101,20 poeng med en oppgang på 0,7 prosent. I går steg indeksen 2,5 prosent, og indeksen har siden den nådde sitt laveste nivå på fem år i begynnelsen av mars, steget 43 prosent.

Det er bred oppgang på indeksene, men i Japan har børsene falt noe tilbake på slutten av dagen.

Etter at de amerikanske børsene klokket inn en liten oppgang tirsdag kveld, da verdens største produsent av minnebrikker, Intel Corp, la frem sine resultater for andre kvartal. Selskapet slo analytikernes salgsestimater, og resultatet bidro til at Samsung, verdens nest største minnebrikkeprodusent, fikk et solid løft på Korea-børsen. Oppgangen var på 5,2 prosent.

Intel-aksjen la selv på seg 7,1 prosent i går kveld i etterhandelen på børsen i USA.

LES MER: Intel toppet konsensus

Det har hersket en bred optimisme om den økonomiske inntjeningen fremover i mange sektorer i dag. I Hongkong steg Air China 6 prosent etter en oppjustering av utisktene, mens tørrbulkkjempen China Cosco, steg 5,8 prosent.

- Tilliten i markedet er på vei tilbake i det økonomiske nøkkeltall har vist tegn til stabilitet og inntjeningen har vært positiv. Forbedringen i økonomien er likevel fortsatt skjør. Vi venter ennå på tegn om at det amerikanske forbruket er i bedring, sier forvalter Chris Hall ved Argo Investments Ltd. i Adelaide til Bloomberg News.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: - 0,47 %
Japans Nikkei 225: - 0,07%
Hongkongs Hang Seng: + 1,59%
Kinas CSI 300: + 1,19%
Kinas Shangai Composite:+ 0,97%
Taiwans Taiex: + 1,49%
Sør-Koreas Kospi: + 2,48%
Singapores Strait Times Index: + 1,62%

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere