NA24.no

Foto: Paul Weaver (Side2)

- Tjener 250.000 per show

Sist oppdatert:
Fredrik Skavlan krever like mye som Bruce Springsteen.

- Hvem er TV-mannen med gullbuksene, skriver svensk presse, etter at det ble kjent at den norske programlederen Fredrik Skavlan tjener 250.000 svenske kroner per show i sitt program.

Ifølge Nöjesbladet skal Skavlan i høst ut på en stor turne til byene Göteborg, Malmö og Stockholm for å snakke om kommunikasjonsteknikker.

Prisen for å høre Skavlan snakke om hvordan man skal kommunisere koster intet mindre enn 585 svenske kroner pluss moms, noe som er omtrent det samme som Bruce Springsteen krevde per billett da han underholdt på Stockholms stadion i sommer. Prisen for en ståbillett her var 595 svenske kroner.

- Vi går ikke ut med hvor mange billetter vi har solgt, men det er klart at mange vil se Fredrik Skavlan, de har jo sett han på TV, sier Eva Rosengren, sjef for arrangementet «Lära för livet», ifølge den svenske avisen.

Rosengren ønsker ikke fortelle om prisen på den norske programlederen, men en kilde sier til Aftonbladet at det er snakk om en kvart million svenske kroner.

- Jeg har vanskelig for å se at noen skal bli opprørt over dette. Han har ikke en helårskontrakt med oss og han må jo forsørge seg, sier Lena Glaser, programdirektør i SVT til Aftonbladet.

Populær i Sverige
SVT stakk nylig av med 11 av 13 priser under tv-prisutdelingen «Kristallen», som er motstykke til den norske prisfestivalen «Gullruten». Her vant Fredrik Skavlan prisen for beste mannlige programleder og «Skavlan» vant prisen som beste underholdningsprogram.

Skavlan var den første norske programlederen som har vært nominert og vunnet prisen «Beste mannlige programleder». «Kristallen» er en årlig pris som tildeles TV-personligheter og TV-program i Sverige.

- Jeg er selvsagt rørt, men jeg må også innrømme at jeg er veldig overrasket over dette, meldte Skavlan da det ble klart at han var nominert.

Les også: - Jeg er rørt og overrasket

Tilbake på TV
NRK satser på sikre kort i høstens tv-slag med Fredrik Skavlan tilbake i «Gullrekka». Skavlan, som i en årrekke var å se på NRK med programmet «Først & Sist» gjør comeback med «Skavlan»

Les mer: Fredrik Skavlan kliner til

Fredrik Skavlan har selv ikke uttalt seg til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere